La fel ca si oamenii, porumbeii au nevoie sa simta iubire sincera din partea celor din jur. Le place atat de mult sa fie iubiti, incat de multe ori devin anormal de domestici. Insa acest lucru nu este neaparat o problema – totul tine de scopul pentru care porumbeii sunt crescuti.

Fie ca vorbim de porumbei ornamentali sau porumbei de curse, momentele de rasfat din viata lor nu ar trebui sa lipseasca. Exista cateva lucruri pe care acestia le adora, obiceiuri si obligatii ale noastre pe care ei le asociaza cu placerea. Sa vedem despre ce este vorba.

  1. Iubesc sa fie mangaiati

Nu cred ca exista un animal care sa nu adore sa fie mangaiat. In momentele in care sunt mangaiati, porumbeii resimt un boost de afectiune din parte stapanilor. Dupa cum s-a mai spus, afectiunea in exces ii va domestici mai mult decat trebuie, facandu-i dependenti de stapanii lor, lucru deloc dorit in cazul celor de curse.

  1. Adora libertatea si nu suporta aglomeratia

Columbofilii fara o prea mare experienta in acest domeniu nu respecta in totalitate cerintele de trai ale porumbeilor. Aceste pasari adora libertatea si implicit boxele spatioase, cu cat mai multi pereti din plasa care sa le permita se observe lucrurile din exterior.

In aceeasi ordine de idei, porumbeii urasc momentele in care sunt nevoiti sa convetuiasca in custi aglomerate. In astfel de situatii pot deveni agresivi sau se pot simti din cale-afara de axiosi. In functie de dimensiunile boxelor de care dispui, imparte-i pe grupulete astfel incat sa nu simta ca intimitatea le este invidata.

Daca ai nevoie de si mai multe custi, le poti achizitiona din mediul online. Mai exact, din cadrul magazinului online produsecolumbofile.ro, sectiunea accesorii porumbei.

  1. Igiena trebuie sa fie sfanta in ceea ce ii priveste

Porumbeii sunt printre cele mai curate pasari, dat fiind faptul ca nici nu manca orice. O boxa neigienizata sau igienizata superficial nu ii va face sa zambeasca, mai ales intr-o zi torida, cand caldura favorizeaza inmultirea microbilor.

Columbofililor le revine datorita de a le igieniza porumbeilor constant cusca, indiferent de sezon. Intreg procesul de curatate trebuie sa fie realizat cu grija, fara a le speria pe micile vietuitoare. In acest sens, columbofilii pot folosi echipamente si instrumente profesionale destinate curatarii precum cele regasite pe produsecolumbofile.ro.

  1. Hrana diversificata

Oare noi am putea manca aceeasi mancare timp de o saptamana? Cu siguranta ca nu. Daca acest lucru s-ar intampla, se poate sa ajungem sa uram acel fel de mancare. In ceea ce priveste porumbeii, lucrurile stau exact la fel: se simti neglijati atunci cand sunt nevoiti sa consume acelasi fel de hrana pentru mai mult timp.

Pe langa o alimentatie diversificata, porumbeii au nevoie si de suplimente alimentare. Este vorba despre minerale si vitamine diverse pentru imunitate ce se regasesc in cadrul aceluiasi magazin online. Pentru o distribuitie corecta a hranei, columbofililor le este recomandat sa foloseasca hranitoare individuale.

Pentru si mai multe detalii privind toate cele necesare porumbeilor pentru a se simti rasfatati mereu, cei interesati sunt invitati sa acceseze produsecolumbofile.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *