librariamaranatha.ro

Considerata o carte care de obicei intimideaza prin multitudinea de fapte si intamplari pe care le contine, Biblia este totodata cartea cea mai citita de pe pamant. Unii se feresc sa o citeasca pentru ca pe cat pare de simpla, pe atat este de dificila, cu subintelesuri si talcuri. Sunt persoane care au reusit sa isi schimbe viata citind Biblia. Pentru a ajunge la o astfel de stare, de motivatie pentru o schimbare totala a vietii, e nevoie de rabdare. Nu este o carte pe care sa o citesti oricum.

Poate fi vorba despre devotament crestin sau despre curiozitatea de a afla mai multe, de a-ti forma o opinie cristalizata despre religie. Un lucru este cert si anume ca, citind-o, nu poti decat sa te alegi cu avantaje. Daca nu esti inca convins legat cat e de buna decizia de a o citi, iti prezint mai departe numai cateva dintre motivele care ar putea sa te ajute in acest sens. Recomandarea mea, pentru o mai buna intelegere a textelor, este Biblia Cornilescu. Daca nu o ai in biblioteca, o poti comanda la un pret potrivit de pe librariamaranatha.ro.

Motive pentru care sa citesti Biblia

  1. Intelegi de ce nu e in regula sa ridicularizezi aceasta carte, respectiv prin utilizarea de versete din Vechiul Testament cum se obisnuieste mai nou. Este o pratica tot mai des intalnita, iar ironiile pe care le pot asimila cei din jur cand aduc de fapt argumente impotriva credintei sunt luate de bune. Multi renunta la ideea de a citi cartea tocmai pentru ca aud astfel de lucruri.
  2. Afli despre istoriile de viata ale crestinatatii, pretuite de aceasta pentru ca reprezinta partea modelatoare a structurii sale. Este bine sa iti cunosti radacinile.
  3. Descoperi despre sistemul occidental de drept si despre importanta faptului ca morala crestina se afla la baza acestuia. Ai posibilitatea de a intelege in profunzime despre identitatea etica a lumii.
  4. Ai ocazia de a te conecta la intelepciunea antica. Cu siguranta ca vei recunoaste problemele umanitatii de astazi in cuprinsul cartii. Poti ajunge singur/a la o concluzie legat de cum trebuie rezolvate situatii diverse, afli despre experiente de viata captivante ale personajelor biblice. Unii ajung sa descopere chiar similitudini intre viata acestora si a lor.
  5. Vizavi de principiile standard, Biblia este fara indoiala directa. Este o recomandare sa citesti la viata ta atunci cand citesti, sa vezi cum te oglindesti in principiile respective. Reprezinta fara doar si poate o modalitate de a aduce imbunatatiri asupra vietii tale.
  6. Poti descoperi modurile numeroase prin care se raporteaza Dumnezeu, asa cum este El infatisat in Carte, la suferinta.
  7. Daca ai in vedere citirea integrala a Bibliei, o sa poti sa surprinzi mult mai eficient firul epic al cartilor ce le cuprinde. Daca esti interesat sa descoperi mai multe despre istoria crestinismului, insa prin mai putine diverse detalii doctrinare, aici poti vedea cel mai usor imaginea de ansamblu.

Si asa lista cu motivele pentru care citirea Bibliei este un gand bun, pe care ar trebui sa il pui si in practica, poate sa continue. Le poti descoperi personal insa. Poti comanda Cartea de pe librariamaranatha.ro la preturi accesibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *