Exista anumtie superstitii cu care am fost crescuti de mici in cazul in care parintii au fost persoane superstitioase. Supersitiile sunt niste lucruri aberante daca as putea sa spun asa, in primul rand pentru semnificatia lor si in al doilea rand pentru ca nu au absolut nici o semnificatie din punct de vedere bisericesc.

Superstitii sunt in toata lumea si in toate colturile lumii, ca sa nu va imaginati ca acestea se gasesc doar in tara noastra sau in anumite regiuni. Iata cateva traditii, obieciuri si superstitii extrem de ciudate si de amuzante.

Cojile de oua

Este posibil sa nu fi auzit pana acum despre aceasta superstitie insa insist sa o amintesc pentru ca este foarte ciudatica si amuzanta. Aceasta superstitie dateaza inca din anii 1850 si este inca retinuta de oameni. Se spune ca daca spargeti coljile de oua dupa ce ati mancat oua, seara vor veni niste vrajitoare si isi vor face barci din cojile de oua cu care pleaca pe mare si mai apoi starneste furtuni. In cazul in care spargeati cojile nu mai era posibil sa vina acea vrajitoare si isi va mai putea face acea barca. 🙂

Iades

Acesta este un os care se gaseste la nivelul pieptului, de pui in general. Este format din 2 bifurcatii si este un os destul de subtire. Se pare ca se spunea, ca daca trag 2 persoane de acest os pana cand sa il rupa, persoana care va ramane cu partea cea mai mare a osului va putea sa isi indeplineasca o dorinta.

Gaura in paine

Exista o superstitie care spune ca daca cumparam o paine si are in interiorul ei o gaura, aceasta simbolizeaza un sicriu si ca in curand va muri zineva. Este foarte greu de crezut ca vom gasi o gaura mare intr-o paine avand in vedere toate aparaturile cu care se fae painea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *