Personal, nu am un laptop de mai mult de 5 ani sa zic asa insa astazi, odata cu evolutia complexa din domeniu, pot sa ma declar  categoric un adept al laptopurilor care personal, sunt cu mult peste calculatoare din multe puncte de vedere.

La momentul in care eu mi-am luat laptop, cele mai bune specificatii ce puteau fi gasite pe piata au ajuns pe mana mea: procesor Intel I3 cu Ivy Bridge, 4 GB RAM, HDD 500 GB, 2 GB placa video de la nVidia.

Astazi, tot ce se gaseste pe piata in domeniul laptopurilor e cu mult, cu foarte mult peste ce am eu si in curand ma gandesc sa schimb laptopul cu ce gasesc mai bun pe piata. Seria de procesoare Intele a ajuns la i7. Tot acum, cele mai cautate medii de stocare sunt SSD-urile, depasind cu mult HDD-urile din mai multe puncte de vedere.

In primul rand, ele nu sunt drive-uri mecanice ca HDD-urile ci se comporta ca un stic, ca o memorie flash care nu se poate strica asa usor ca un HDD. In al doilea rand,e ste vorba despre viteza superioara de transfer pe care o ofera. Bineinteles insa ca aflata inca la inceput, bucata asta de tehnologie e oarecum scumpa asa ca daca iti permiti un SSD de 360 GB deja esti categoric in bani.

Cel mai mult insa ma impresioneaza laptop-urile create special pentru gaming. In aceasta categorie, intalnim modele ca cele clasice de la Alienware, modele care depasesc cu mult un calculator obisnuit de gaming, atat din punct de vedere al portabilitatii cat si din punct de vedere al performantei.

Nu in ultimul rand, trebuie sa amintesc de ultima si cea mai impresionanta aparitie de pe piata si anume convertibilele. Ele sunt tablete performate care conectate la un dock special pot sa fie in acelasi timp si laptopuri oferind asadar maximul de mobilitate si portabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *