Dubai este un stat care a cunoscut o dezvoltare incredibila in ultimile doua decenii. Modul in care acest oras avansat si s-a dezvoltat a fost unul cu adevarat incredibil. Nu este de mirare ca 24% din totalul macaralelor la nivel mondial sunt prezente in Dubai in momentul de fata.

Burj al Arab este cel mai recunoscut hotel din lume in momentul de fata. Este cunoscut pentru faptul ca este singurul din lume clasat ca avand 7 stele. Cu toate acestea 39% din volumul hotelului nu este locuibil. In mod normal o cladire are ca scop acomodarea cator mai multe persoane. Acesta insa este doar o demonstratie de vanitate in domeniul arhitecturii, in care forma si aspectul sunt mai importante de functionalitatea.

Cea mai scumpa camera din hotel costa 20 000 de dolari pe noapte. Cu atatia bani ai putea sa iti achizitionezi 10 laptop-ul MacBook Pro.

In momentul de fata in Dubai se construieste un mini oras de 2.25 ori mai mare decat Monaco. Oras care ar avea propriul sau climat. Intreaga zona va fi controlata printr-un sistem complex de aer conditionat. Intreaga zona avut in vizor ocupa o suprafata de 4.45 km patrati.

In anul 2013, in Dubai, aur in valoare de 70 de miliarde de dolari a fost comercializat. Echivalentul in greutate este acela de 2250 de tone. O cantitate enorma de aur comercializata doar in regiubea Dubai-ului.

Shenzen este unul din cele mai mari si mai populare orase din China. Acesta are o populatie de 10 milioane de locuitori. Acelasi numar de oameni a reprezentat cifra turistilor din Dubai din anul 2013.

Dubai-ul produce intre 50000 di 70000 barili de petrol in fieracare zi. Asta ar insemna ca ar umple 4.5 bazine olimpice pe zi. In zilele de apogeu ale Dubai-ului acesta producea 400 000 de barili de petrol in fiecare zi.

Cladirea Burj Khalifa este cea mai inalta cladire din lume, avand o inaltime 828 de kilometri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *