Cu totii avem anumite curiozitati sau dorim sa ne imbogatim cultura generala cu anumite lucruri. Cititind anumite site-uri putem s ane imbogatim in mod substantial cultura generala si curiozitatile.

Iepurii sunt acele animalute de care sunt indragostiti toti copii. Este imposibil sa nu fii indragostit de astfel de fapturi dragalase. Exista oameni care cresc aceste animale sau si-au facut chiar si o afacere din acest lucru.

Iata cateva lucruri pe care probabil ca nu le stiati despre iepuri insa ti-ai dori sa le afli:

Stiai ca iepurii traiesc de la 4 si pana la 20 de ani? Durata de viata variaza in functie de rasa sau de mediul de viata a acestuia.

Stiai ca un iepure poate da nastere unor alti 35 doar intr-un singur an? Se pare ca un iepure poate da nastere a 7 pui o data. De asemenea, perioada de gestatie a iepurilor este foarte mica de aproximativ o luna.

Stiai ca iepurii sunt pentru foarte multe culturi un simbol al fertilitatii din cauza numarului mare de urmasi pe care ii lasa?

Stiai ca dintii iepurelui sunt la fel ca si cei ai hamsterului si sunt intr-o permanenta dezvoltare? Din acest motiv iepurii trebuie sa roada tot timpul cate ceva.

Stiai ca iepurele nu poate sa vomite din cauza sistemului digestiv?

Stiai ca femelele cu pui nu isi alapteaza puii decat o data pe zi si atunci pentru un interval foarte scurt de timp?

Stiai ca aceste animale sunt coprofage? Mai exact, ele obisnuiesc sa reingurciteze fecalele pentru a extrage toate substantele nutritive din hrana.

Stiai ca cel mai mare exemplar de iepure este acela din specia iepurelui german cenusiu si poate atinge chiar si 10 kg in greutate?

Stiai ca aproximativ o jumatate din speciile de iepuri sunt pe cale de disparitie?

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *