t-smart.eu

t-smart.euChiar daca nu ni se pare prea rea ideea de a trimite la munca un robot in locul nostru, atunci cand vine vorba despre a ne ocupa de treburi care ne fac placere sau despre activitati care implica alti oameni, robotii nu sunt la fel de doriti. Insusi termenul de „robot” ne face sa ne gandim la o masinarie rece, actionata automat, de fier sau de otel, plina de cipuri si de circuite care o fac sa intreprinda anumite lucruri in mod mecanic.

Nu este deloc in stilul nostru, al oamenilor. Si totusi, chiar daca am vazut asemenea tehnologii mai mult in filme, in ziua de azi, si in viata reala aceasta inovatie pare sa se dezvolte rapid pe piata din domeniu. Sfera robotilor teleprezenti incepe sa acapareze incetul cu incetul lumea, si se pare ca va avea un impact semnificativ asupra colaborarii si comunicarii din intreprinderi, in educatie, in sistemul de sanatate. dar si in vanzari.

Dar ce este mai exact aceasta tehnologie care pare sa ne preia locul in viitorul apropiat? Telerobotica este aria roboticii care se preocupa de controlul robotilor semi-automati, de la distanta, folosindu-se doar o retea wireless sau conexiuni captive. Acest lucru permite userilor nu doar sa desfasoare videoconferinte, dar de asemenea sa fie si mobili in timp ce discuta ceva important.

Va fi teleprezenta urmatorul pas in videoconferinte?

Robotul teleprezent este urmatorul pas in evolutie dincolo de video conferintele stationare. Este ceva mai mult si ar putea sa ne ajute atunci cand suntem in miscare. Aceste sisteme nou implementate profita de infrastructura telecomunicatiilor existente, la fel de bine ca si de tehnologia roboticii. Si totusi, aflam ca exista nelamuriri chiar si in lumea tehnologiei roboticii. Teleprezenta a fost mereu in preajma de ani buni, insa nu stim inca sigur de ce ar trebui sa o folosim cu totii.

Am aflat de pe un blog super la curent cu toate noutatile din lumea tehno despre rolul pe care il au acesti roboti in toate sferele de activitate ale cotidianului. Blogul se numeste T-smart.eu si este nisat, intrucatva, pe sfera tehnologiei si a informatiilor despre toate inovatiile si ideile geniale ale ultimilor ani. Daca se poate spune ca esti axat si pasionat de tehnologie, atunci nu trebuie sa ratezi a te abona la acest blog genial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *