LEDSunt acum 100 % LED, chiar si becul din frigider de la mine este LED. Nu trebuie sa mergi atat de departe, mie imi place putin cam mult. Mi-a luat cativa ani sa invat sa le potrivesc. Cea mai importanta lectie a fost temperatura luminii. Aceasta este masurata in Kelvini. Imi place un alb mai slab, la fel ca becurile de moda veche tungsten.

Este interesant cum oamenii ce provin dintr-un climat mai rece tind sa favorizeze o lumina mai calda, in timp ce oamenii care provin dintr-un climat mai cald, prefera ceva mai alb sau albastru. Acum inteleg culoarea care imi place, in general iau becul potrivit.

Unul din motivele pentru care am trecut la tehnologia LED este ca am panouri solare pe acoperis, ce contribuie la cererea electricitatii casei mele in timpul zilei. Cu toate acestea dupa ce mi-am cumpar un instrument de masurare a energiei in timp real am invatat rapid ca foloseam o cantitate mare de electricitate in timpul noptii, atunci cand panourile mele solare nu ma ajuta.

Cu putina investigatie am realizat ca iluminarea din casa sugea o multime de electricitate. Dar acum factura mea la electricitate pentru casa cu 3 camere este foarte ieftina, si imbunatatindu-mi iluminarea si apeland la un iluminat cu LED a jucat un rol major aici. Chiar daca nu ai panouri solare, iluminarea foloseste o multime de ptuere. Vestea buna este ca este cea mai usoara modalitate de a o schimba.

O multime de oameni au incercat iluminarea LED cand a fost disponibila pentru prima data si de multe ori a produs amestecuri de lumina slaba. Aceste amintiri inca persista, asa ca de fapt sunt o multime de lucruri pe care trebuie sa le fac pentru a convinge oamenii ca nu mai este cazul. Iau o selectie de becuri acasa la oameni pentru a vedea culorile disponibile, stralucirea si modul in care se potriveste, pentru a le incerca inainte de a le cumpara. Astfel primesc ceea ce isi doresc fara sa faca greseli costisitoare. Astfel, am facut oamenii sa arunce becurile vechi la cosul de gunoi si sa apeleze la tehnologia LED.

Sunt inca niste provocari asupra impachetarii care nu fac usor de a alege becul potrivit pentru scopul sau, insa lucrurile se vor schimba cu siguranta in curand. Daca ti-ai inlocuit toate vechiurile halogene cu LED-uri, arunca-le sau recicleaza-le daca poti.

Trebuie sa fiti atenti sa nu aruncati tuburile compacte fluorescente in gunoiul obisnuit, in timp ce contin mercur, un alt motiv bun pentru a scapa de ele. Energia pe care o salvati inlocuindu-le intrece cu foarte mult orice metoda de a economisi energie pe care o incercati inainte cu vechile tipuri de becuri pe care le aveati.

Suna evident, dar cel mai bun loc in cea mai buna modalitate de a munci asupra iluminarii este sa inlocuiesti toate becurile din casa pe rand, atunci cand iti permiti sa mai cumperi un bec LED il pui in sufragerie, si tot asa pana o sa ai casa plina de becuri LED. Astfel, iti vei maximiza economia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *