MacBook-Pro-13-vs-Dell-XPS-13Apple MacBook Pro 13 cu display Retina si Dell XPS 13 sunt doua laptopuri care au ridicat foarte mult stacheta cand vorbim de cele mai bune laptopuri la ora actuala. Ambele au 13 inch si pret in jur de 1300 dolari. Ambele ofera o durata de viata a bateriei foarte buna.

Design: egalitate

Cel mai nou MacBook Pro de la Apple arata, ei bine, ca un MacBook Pro. Carcasa este foarte atent realizata, folosind aluminiul care ofera un sentiment de produs premium, elegant si cu clasa.

Dell XPS 13, construit din fibra de carbon si aluminiu, arata un pic altfel. Materialul ce ofera o atingere soft este impresionant. Calitatea tastaturii si a touchpad-ului este in favoare MacBook. Totusi este o singura sectiune unde Dell este cu mult in urma si anume pe partea de conectivitate.

Performanta: castiga Mac

Dell XPS 13 nu este incet insa procesorul Intel quad-core i5 la 1.6 GHz nu se poate compara cu Mac care ruleaza un Quad-core i5 la 2.4 GHz. Din punct de vedere al capacitatii de stocare, cei doi sunt mai apropiati. Ambele modele au SSD-uri de 128 GB insa in cazul Dell XPS 13 se poate face upgrade doar pana la 256 GB in timp ce Mac poate fi upgradat pana la 1 TB spatiu.

Din punct de vedere al memoriei RAM, Dell bate Mac cu cei 8 GB RAM. Totusi, e o victorie minora intrucat e mai ieftin sa upgradezi memoria RAM a Mac-ului decat procesorul Dell-ului.

Display: castiga Mac

Surpriza, display-ul Mac este mai buna. Apple pur si simplu a stabilit un nou standard cand vine vorba de calitatea ecranului cu noul display Retina. Cu toate astea, ecranul Dell XPS 13 nu e nicidecum un ecran de proasta calitate. De fapt, este ecranul care ofera o cea mai buna ratie a contrastului. Deasemenea, performanta nivelului de negru este fenomenala.

Acestea fiind spuse, se pare ca inca nu avem un laptop care sa intreaca performanta MacBook Pro 13.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *