Apple a angajat unul din cei mai buni oameni de stiinta din domeniul realitatii virtuale, ceea ce inseamna ca acesta este un semn clar ca firma va dezvolta propriul sistem de realitate virtuala. Ei bine, aceasta stire apare la putin timp dupa ce Oculus si-a inceput vanzarile la castile sale speciale, la pretul de 599 dolari. De asemenea, si Google lucreaza la dezvoltarea unui sistem VR- un set de casti realizate din carton.

Doug Bowman a venit la Apple de la Virginia Tech, acolo unde acesta a fost directorul centrului de interactiune pentru „humancomputer” vreme de cinci ani de zile.

Ben Wood, analist al CCS Insight, a declarat ca este de „neconceput” ca Apple sa nu se fi gandit la dezvoltarea unui sistem VR. „As paria ca in interiorul companiei Apple exista o echipa care incearca sa joace un rol esential in cadrul acestei tehnologii. Este clar ca nu isi doreste ca anumiti rivali, cum ar fi Facebook, Google sau Samsung sa conduca piata, mai ales daca se ia in considerare si dezvoltarea de smartphone-uri bazate pe realitate virtuala”- sustine acesta.

Zeci de firme din domeniul tech dezvolta din ce in ce mai multe casti VR, iar cea mai anticipata tehnologie de acest fel a fost Oculus Rift. Cu toate acestea, analistii sustin ca produsul se afla abia la inceputurile sale, dar sunt de parere ca VR-ul din prezent sta la baza dezvoltarii „Holodeck” din Start Trek- lucru care ar putea fi posibil abia peste 15 ani de zile. „Toata lumea isi doreste Holodeck, insa nu am ajuns in acel moment tehnologic”- sustine Max Cohen.

Oculus Rift

Cel mai nou design al castilor Oculus Rift sunt considerate a fi „extrem de usoare”. Astfel, castile VR sunt realzate dintr-o pereche de ochelari, o banda ce prinde ochelarii de cap, dar si casti- cu scopul de a crea un efect audio 3D. Compania a incheiat un parteneriat cu Microsoft pentru realizarea acestui gadget si, ca si rezultat, Oculus Rift va folosi controller-ul Xbox One.

Blogger: Crsitina M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *