bijuterii aur

Majoritatea femeilor iubesc bijuteriile, inclusiv pe cele din aur, astfel incat nu exista femeie care sa nu detina cel putin o bijuterie din aur in caseta ei cu bijuterii. Bijuteriile din aur au fost dintotdeauna un mijloc de mandrie pentru intreaga populatie, atata pentru femei cat si pentru barbati.

Multe tari precum Brazilia, India sau Turcia reprezinta adevarate bogatii ale aurului, incat persoanele aleg sa poarte in fiecare zi cat mai multe bijuterii. Un motiv al evidentierii acestora este faptul ca de cele mai multe ori bijuteriile exprima gradul de putere si de  avutie pe care o persoana le poate avea, avand o influenta in randul societatii.

Fie ca avem inele, bratari sau lanturi din aur, acestea sunt o adevarata frumusete atunci cand le purtam accesorizate la vestimentatie, dar de fapt ele sunt un adevarat pericol pentru sanatate. Materialul din care acestea sunt facute, precum si procesul de topire scad semnificativ din valoarea pe care acestea o au, astfel incat topirea acestuia formeaza oxizii de cadminiu, care se pot depune treptat in diferite organe.

Efectele aurului asupra organismului

Pretiosul aur are unele dintre cele mai negative influente asupra organismului, astfel incat purtarea obiectelor din aur accelereaza instalarea bolilor degenerative, precum hepatita cronica. Rinichii, plamanii si ficatul sunt cele mai importante organe din corpul uman care sunt afectate de purtarea aurului, deoarece poate produce o boala canceroasa, precum si diferite malformatii, motiv pentru care este contraindicat femeilor insarcinate sau celor care alapteaza. Pietrele la rinichi sunt uneori cauza purtarii bijuteriilor din aur.

Purtarea indelungata a bijuteriilor din aur poate conduce la efecte secundare ale organismului, afectand in principal activitatea cerebrala a creierului, motiv pentru care de multe ori ne plangem de dureri de cap. Prezenta aurului la nivelul superior al organismului, precum purtarea cerceilor din aur sau lantisoarelor de aur, de multe ori ne modifica starea de spirit si ne fac sa jonglam cu atitudinea noastra, in diferite situatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *