Inainte de a te descuraja ca si ultima sansa de a-ti salva relatia – cea de a merge la psihoterapie de cuplu in cabinet –  s-a dus, informeaza-te legat de alternativele pe care le ofera in vreme de pandemie centrele psihologice. Viata merge inainte, deci asta nu inseamna ca totul ramane in repaos, chiar daca stai acasa. Daca intocmai timpul pe care il petreci alaturi de partener acasa obisnuieste sa fie o problema, sa genereze certuri, este cazul ca acest timp sa fie transformat intr-un atu, intr-un avantaj pentru relatia voastra.

Chiar daca lucrurile sunt destul de tensionate inca si nu auzi sa se amelioreze situatia actuala, ci din contra numarul persoanelor infectate cu noul COVID-19 continua sa creasca, mentinerea linistii interioare este in continuare o responsabilitate a fiecaruia. Dar cum poti face asta cand anumite aspecte intervin in relatia cu partenerul?

Psihart, psihoterapie de cuplu online

Iata ca sesiunile de psihoterapie pot continua, de data aceasta fara a mai fi necesara deplasarea. De ce ti-ai dori sa incerci si aceasta varianta, de a urma sedinta alaturi de partener, via Skype, cu PsihArt? Poti spune ca este raspunsul tau la dorinta de a-ti salva relatia.

In astfel de situatii, prezenta unui intermediar precum psihoterapeutul este indispensabila. Altfel totul ar continua probabil in formula binecunoscuta, cu certuri sau alte abordari asemenea, de care v-ati convins ca nu sunt eficiente. In primul rand, sedintele se vor desfasura pe principiul comunicarii non-violente. Va fi mai fructuos tot, pentru ca atentia va fi indreptata asupra perspectivii personale si nu asupra parerii despre partener.

Modelarea stilurilor nepotrivite de relationare, de comunicare se realizeaza astfel mai eficient, iar cele noi dobandite vor atrage dupa ele si efecte pe masura. Scopul sedintelor este de a te ajuta sa reinvii empatia din cuplu, pe tine si pe partener. De cand nu ati mai reusit sa va ascultati fara intreruperi, cu calm? Poate ca numai asa veti reusi sa descoperiti unul despre celalalt lucruri noi, pe care nu le banuiati.

Despre terapeut in toata aceasta ecuatie trebuie sa stii ca tot timpul va fi impartial, dar activ. In cadrul unei sedinte de psihoterapie cu Psihart nu e vorba despre a cauta vinovati, de a lua partea unuia dintre parteneri. Din contra, expertul are rolul de a sustine alianta cuplului ca intreg.

Terapia de cuplu, redescoperiti iubirea de la inceput

Inainte de a incepe o astfel de terapie, impreuna cu specialistul, in fata camerei, vor fi stabilite obiectivele pe care le aveti la nivel de cuplu. Aici vor fi expuse asteptarile si nevoile personale. Vei fi surprins/a sa descoperi cat de mult afecteaza o relatie lipsa comunicarii sau o comunicare defectuoasa. In timp se aduna frustrari, ajungi in situatia de a nu-ti mai dori sa vorbesti despre frustrari, nemultumiri, ajungand chiar la furie.

Specialistii de la centrul PsihArt inteleg cat este de importanta nevoia de a echilibra lucrurile in relatia, motiv pentru care vine cu acest serviciu acum, in contextul pandemiei, de a putea urma sedinte si online, prin Skype. Le poti avea in vedere pentru a te ajuta pe tine si pe partener sa dobanditi noi abilitati, noi perspective, pentru a discuta mai usor conflictele, de a ajunge sa ganditi din nou ca o singura persoana, ca un adevarat cuplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *