Se stie ca uleiul de cocos este bun pentru gatit dar este si o comoara pentru par si piele. In Orient uleiul de cocos este folosit in tratamentele cosmetice. Fiind foarte gras si emolient este un bun hidratant pentru piele.

Uleiiul de cocos hidrateaza parul si ii ofera suplete. De asemenea daca masezi scalpul cu ulei de nunca de cocos, parul tau va fi mai ingrosat si intarit, indiferent de tipul lui. De asemenea continutul mare de seleniu si zinc asigura sanatatea parului avand actiune antiseboreica, eliminad astefel acele neplaceri cauzate de parul gras. Vitamina B12 ajuta la cresterea parului. Dupa acest masaj este idicat ca parul sa fie spalat dupa cateva ore.

Fiind o sursa bogata de cupru, uleiul de cocos devine un stimulent pefect pentru productia de colagen aparand in acest fel pielea impotriva radicalilor liberi. Zincul stimuleaza si el producerea de colagen. Vitaminele B12, B9 si E favorizeaza regenerarea celulara. Acest tratament se poate folosi ca o masca de ulei, o data pe saptamana sau de ce nu adaugand cateva picaturi in crema de zi.

Poate fi folosit si ca lapte de corp. E indicat sa folositi cateva picaturi dupa baie, mai ales daca aveti o piele uscata sau lipsita de tonus. In scurt timp peielea va fi mai tonica si revitalizata. Bineinteles, uleiul de cocos reduce si cicatricele. Fosforul fiind prezent in uleiul de cocos joaca un rol esential in cresterea si regenerarea tesuturilor.

De asemenea uleiul de cocos ajuta si la formarea si mentinerea oaselor sanatoase si a dintilor. Pentru a reduce cicatricele este indicat sa masezi zona cu un pic de ulei. Pentru un zambet superb si oase puternice este recomandat sa consumi din cand in cand lapte de cocos. Buzele catifelate se obtin si ele cu uleiul de cocos. Fosforul si zincul le ajuta sa se cicatrizeze si sa-si recapetea finetea si supletea. Sunt esentiale 2-4 picaturi de ulei de cocos.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *