biosure

Testul BioSure este un test special de recoltare a sangelui, avand o acuratete de 99.7% si cu aprobare legala, fiind disponibil doar in mediul online in Marea Britanie.

Astfel, cercetatorii britanici sustin ca, acest kit de testare a sangelui necesita o cantitate foarte mica de sange preluata din deget, prezenta anticorpilor HIV fiind descoperita de acest kit. De asemenea, aparatul ofera diagnosticul intr-un timp foarte scurt: 15 minute.

Fondatorul testului BioSure, Brigette Bard, sustine ca acest kit este un pas foarte mare catre testarea pacientilor infectati sau nu cu HIV, iar principalul motiv pentru care BioSure este disponibil doar online este acela de a asigura discretia persoanelor preocupate de aceasta problema. Totodata, producatorul declara ca efectuarea testului in intimitatea proprie ofera celor care il folosesc un sentiment de confort.

Toate testele BioSure cu rezultate pozitive vor trebui confirmate de catre personalul medical profesional, iar persoanele cu un risc mai ridicat vor fi nevoite sa repete testul odata la 3 luni.

Brigette Bard spune ca, singura alternativa este cea a testarii acasa, ceea ce implica colectarea probelor de sange de acasa, proba fiind de 160 de ori mai mare decat cea necesara pentru test- dupa care urmeaza trimisa catre laborator prin posta. Apoi, pacientii sunt informati cu privire la rezultat prin telefon, cinci zile mai tarziu.

Aproximativ 26.000 de britanici sunt infectati cu HIV, aspect pe care nici macar nu il cunosc, iar acest lucru conduce catre o crestere a pericolului de transmitere a acestei infectii la persoanele sanatoase.

Aceasta infectie poate fi mai usor controlata, lucru datorat evolutiei medicinei in ceea ce priveste tratamentul infectiei cu HIV. Intereseaza astfel, un diagnostic cat mai timpuriu, deoarece cu cat boala este descoperita mai tarziu cu atat va avea un impact devastator si o rata de supravietuire mai mica asupra persoanelor afectate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *