a718680e0da0ae447dff4d4300032463Statuia femeii din Lemb

Original realizata aproximativ in anul 3500 inainte de Hristos in Cipru si apoi a fost gasita in 1878 in Estul Europei, aceasta statuie a omorat atat de multi oameni incat i se mai spune „Zeita Mortii”. Se presupune ca primul detinator al acestei statui a fost Lord Elphont, a carui 7 membri ai familiei au murit in 6 ani dupa ce Elphont a primit aceasta statuie. Femeia din Lemb a fost achizitionata de Ivor Manucci, ce a murit impreuna cu intreaga sa familie in urmatorii 4 ani. Apoi a mers la Lordul Thompson-Noel. El si familia sa au murit. Statuia a disparut o bucata de timp, dar a fost apoi confirmata ca avandu-l detinator pe Sir Alan Biverbrook, a carui sotie si cele 2 fiice au murit. Avand doar doi fii ramasi, Biverbrook a donat statuia muzeului roial scotian.

Scaunul lui Thomas Busby

Ai un scaun favorit in casa? Ganditi-va sa-l blestemati inainte sa muriti, in asa fel incat nimeni sa nu mai poata sta pe el fara sa moara. Asta a facut Thomas Busby in anul 1702, chiar inainte sa fie executat dupa ce si-a sugrumat tatal vitreg pentru ca a stat pe acest scaun. Se presupune ca 63 de oameni care au stat pe acest scaun, si-au inalnit moartea inainte de timp, cateodata la cateva ore dupa ce au stat pe prea iubitul scaun al lui Busby. In anul 1972, Museul Thirsk a trebuit sa-l suspende pe tavan pentru a preveni oamenii sa se sinucida stand pe acel scaun.

Nu sunt sigur daca pot sa cred aceste lucruri, insa se pare ca sunt obiecte care ar putea fi cu adevarat blestemate. Iar statisticile oamenilor care au murit cu ajutorul acestor obiecte sunt destul de promitatoare. Indiferent daca e adevarat sau nu, eu, unul nu m-as apropia prea mult de astfel de obiecte blestemate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *