Daca aveai postere si imagini pe peretii camerei tale cu masini, atunci cand erai copil, sansele ca tu sa fii pasionat de masini exotice sunt foarte mari. Astfel de masini ne-au captivat pe toti, dintotdeauna, si ne-au „fortat” sa fim martori la linii exclusiviste pe patru roti, de foarte mult timp. Pentru multi dintre noi, astfel de masini inseamna dovada suprema de bogatie, putere, frumusete si arta, care pot intoarce privirile oricarui om de pe aceasta planeta: de la copii, pana la adulti.

Curiozitati despre Lamborghini

Un inceput agricultural- foarte multi experti in masini stiu ca Lamborghini nu a fost o companie de masini. De fapt, Lamborghini si-a inceput cariera prin constructia de tractoare, care pot fi cumparate si in ziua de azi. Fondatorul companiei, Ferruccio Lamborghini a fost un mecanic forte talentat, care initial a lucrat in armata italiana in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Atunci cand razboiul s-a sfarsit si Ferruccio a mers acasa, acesta a inceput constructia de tractoare.

Primul Lamborghini- in anul 1963, Ferruccio Lamborghini si-a inceput productia de masini prin dezvaluirea primului prototip 350GTV la Auto Show-ul de la Torino. Vehiculului ii lipseau multe, daca luam in considerare ca nu avea frane sau pedale, dar, cu toate acestea, a fost un succes destul de uimitor.

Lamborghini a definit un nou gen- in prezent, exista o multime de companii producatoare de masini care dezvolta noi concepte si modele de vehicule astfel incat sa lanseze noua super-masina. De fapt, standardul de super-masina pe care il cunoastem in ziua de azi a fost realizat de catre Lamborghini in anul 1966. Astfel, acesta a fost anul in care a fost lansata Miura. De ce a fost Miura afacerea secolului? Pentru ca aceasta masina speciala a scos din termenii normali tot ceea ce se stia despre design-ul de masini de pana atunci. Miura era o masina in doua locuri, ce arata fantastic, avand un motor V12. Pe scurt, Ferruccio Lamborgini ii arata degetul mijlociu rivalului sau, Enzo Ferrari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *