In aceasta vara doresc sa-mi petrec vacanta in Poiana Brasov si in Brasov,deoarece aceste doua variante sunt in opinia mea, cea mai buna destinatie de vacanta, atat pentru cupluri cat si pentru familii cu copii.
Unele din cele mai importante obiective turistice din Brasov sunt:  Piata Sfatului – aici intri in atmosfera medieval a centrului Brasovului, tot aici se afla  si alte obiective turistice :  Biserica Neagra (este superba), Casa Sfatului si multe muzee, de asemenea langa Piata Sfatului pornind inspre bulevard, gasesti foarte multe terase si restaurante cu mancare foarte buna .
Foarte frumos este si Turnul Alb (care este varuit alb, de aici vine si denumirea), Turnul Negru (a fost incendiat dar a supravietuit , de aceea este numit Negru ),  Palatul Justitiei (in ziua de azi este sediul mai multor institutii), Poarta Ecaterinei este de asemenea foarte frumoasa.
Un obiectiv interesant sunt si zidurile cetatii, dupa o urcare de 10 minute esti rasplatit cu o priveliste foarte frumoasa.
Poiana Brasov este cea mai renumita statiune pentru sporturile de iarna din Romania dar si cel mai important centru turistic international. Statiunea are 12 partii diferite, cu grade diferite de dificultate, terenuri de sport, un lac, discoteci, baruri si restaurante. Cazarea este asigurata in buna parte in hoteluri de lux, pensiuni, in vile sau cabane. Ca sa plecati in astfel de zone aveti nevoie obligatoriu de anvelope, in special putem vorbi de anvelope iarna, ca sa nu riscati sa faceti vreo prostie cu politia.
Aerul este foarte pur aici, puternic ozonat, lipsit de praf si particule care provoaca alergii, si ionizarea intensa, sunt factorii naturali care recomanda statiunea pentru tratamentul pentru starilor de epuizare si surmenaj fizic si intelectual.
De asemenea,atat in Brasov cat si in Poiana Brasov poti gasi hoteluri pentru orice buzunar, de la cele mai modeste pana la hoteluri de 5*, eu personal mereu aleg hotelurile de 3*, mai ales cele tip boutique hotel, deoarece mi se par cele mai potrivite.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.