gaura neagra

Gaurile negre ne-au atras atentia de foarte mult timp, existand  o multime de teorii care se invart in jurul lor. Exista oameni care sustin ca acestea sunt reale, in timp ce altii sunt de parere ca gaurile negre sunt inexistente. Oricum ar fi, o gaura neagra se defineste ca un obiect cosmic cu un camp gravitational atat de mare incat nimic din ceea ce intra in interiorul sau nu mai poate scapa. Adesea, acest proces este gasit si sub numele „orizontul evenimentului”. Te-ai fi gandit ca orice lucru material care intra intr-o gaura neagra nu mai are scapare, dar oamenii de stiinta sustin ca nici macar lumina nu poate gasi o cale de iesire.

Dar, care ar fi scenariul daca omenirea ar ajunge sa fie pusa in fata unei gauri negre? Ce s-ar intampla? Am fi pur si simplu trasi de forta gravitationala si nu am mai exista? Ei bine, se pare ca Kurz Gesagt, om de stiinta, a dezvoltat doua terorii in acest sens: fie murim repede, fie murim extrem de repede. Nimeni nu poate sti cu certitudine ceea ce se intampla intr-un astfel de caz si, asa cum am fi crezut, nici nu am prea vrea sa aflam. Bineinteles, ne ramane doar un singur lucru cunoscut: se pare ca timpul trece mai greu intr-o gaura neagra, iar gravitatia ar putea sa ne sfasie cu totul sau sa ne arda instantaneu.

Stephen Hawking crede in existenta altei dimensiuni

Pe de alta parte, regele teoriilor ce tin de gaurile negre, celebrul fizician Stephen Hawking nu este de acord cu acest lucru, fiind de parere ca orice lucru care intra intr-o gaura neagra nu este distrus, ci este transportat catre o alta dimensiune, sustinand ca exista o oarecare scapare. Mai mult decat atat, Hawking este de parere ca existenta universurilor paralele este adevarata. Indiferent care ar fi adevarul, cert este ca, curiozitatea omenirii nu poate fi satisfacuta in ceea ce ce privesc gaurele negre, aceste corpuri ramanand tot timpul un mister pentru noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *