Aceasta planta este extrem de cunoscut sub numele de anlica, tata caprei sau cizma-cucului. Ceaiul din aceasta planta este un remediu naturist foarte benefic pentru calmarea sistemului nervos din cauza faptului ca are un efect sedativ foarte puternic. Mai mult, aceasta planta este foarte sanatoasa deoarece are efecte puternice antispamice, hidratante, cicatrizante, depurative sau detoxifiante.

Exista numeroase boli care se pot trata cu ajutorul acestui ceai de ciubotica-cucului. Iata cateva dintre ele:

In primul rand, aceasta planta combate starile de nervi si stresul fiind un veritabil sedativ natural care calmeaza sistemul nervos central. De asemenea, este un remediu natural si practic in momentul in care va confruntati cu situatii tensionante, nervoase, critice care iti provoaca o stare de irascibilitate.

In cazul in care aveti probleme de genul insomniilor si depresiei va puteti trata cu acest ceai.  Acest ceai nu doar ca combate aceste lucruri ci si trateaza simptomele asociate acestor disconforturi.

Chiar daca vi se pare greu de crezut, acest ceai sporeste fertilitatea femeilor fiind considerata chiar o planta a fertilitatii. Se pare ca acei compusi activi din ciubotica-cucului modifica mucusul cervical cu regleaza ovulatia. Astfel, femeile care isi doresc sa ramana insarcinate pot consuma cu incredere ceai pentru o obtinere mai rapida a sarcinii.

Remediu infectiilor respiratorii sta tot intr-o cana de ceai de ciubotica-cucului. El este foarte benefic pentru infectiile respiratorii, avand efecte expectorante, calmante si ajuta recuperarea in cazul racelilii, gripei, bronsitei sau pneumoniei.

Afectiunile renale si cele ale vezicii urinare pot fi combatute cu ajutorul acestui ceai. El curata tractul urinar ajutand la recuperarea afectiunilor renale fiind si un depurativ foarte puternic. Ajuta foarte mult la eliminarea pietrelor din vezica urinara.

Ceaiul de ciubotica-cucului este un remediu natural extrem de bun  pentru tratarea tulburarilor gastrointestinale. El amelioreaza tulburarile de acest tip, regland tranzitul intestinal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.