Camioneta 4×4 nu mai este de mult timp o fita exclusiv americana, in Europa se poate spune chiar ca nu este “o fita” aproape deloc . Caracterul practic pe care le au aceste masini, le-au facut sa se impuna incet incet si pe drumurile din Romania, iar odata cu scaderile de pret ale pietei auto (practic cu 10 mii de euro iti poti cumpara aproape orice masina doresti) aceasta nisa a atras din ce in ce mai multi cumparatori.

Pentru inceput sa vedem care ar putea fi masinile care s-ar putea inscrie in topul nostru.

  1. Mitsubishi L200 este clar cea mai buna alegere atat din punct de vedere al pretului, fie la achizitia de autoturisme noi cat si la cele sh, dar si al performantelor pe care acest autoturism le ofera. Este o masina ce-i drept foarte spartana la interior dar cu un design asiatic placut si care isi face foarte bine treaba, lucru care este cel mai important la un astfel de autoturism.
  2. Isuzu D-max o masina poate la fel de robusta ca si Mitsubishi L200 dar care nu are o notorietate la fel de buna la noi in tara si parca nici motorizarile nu sunt la fel de performante.
  3. Toyota Hillux este clar masina cea mai performanta din topul nostru. Alura impunatoare, design agresiv, motorizari puternice si probabil cel mai luxos interior din clasa sa. Motivul pentru care am asezat-o doar pe locul trei este faptul ca toate elementele expuse mai sus si la care Toyota Hillux exceleaza, se reflecta in pretul masinii, care este cu 10 pana la 30% mai mare decat al oricarui model concurent. In plus de asta o astfel de masina trebuie sa fie in primul rand parctica si robusta si in al doilea rand “luxoasa”. Costurile de intretinere sunt deasemenea mari . Totusi trebuie mentionat ca Hillux-ul are bena substantial mai mare ca un L200 sau D-Max.
  4. VW Amarok reprezinta intrarea producatorului german pe aceasta nisa. Masina sufera din punctul meu de vedere de aceiasi  “boala” ca si Toyota Hillux si anume ofera cam mult confort pentru o astfel de masina. Este totusi una dintre cele mai mari masini din clasa sa lucru care poate constitui un avantaj.
  5. Nissan Navara poate nu cea mai inspirata alegere este totusi o masina care isi face treaba. Nissan are notorietate de zeci de ani pe piata off road dar de cand au fusionat cu Renault parca au pierdut la capitolul fiabilitate, acest lucru se simte mai ales la modelele sh. Intretinerea este deasemenea destul de ridicata si nici performantele nu sunt cine stie ce.

O sa incercam mai departe sa stabilim care este profilul clientului interesat de o astfel de masina.

In primul rand sunt persoanele juridice care au nevoie de o masina robusta si care sa fie capabila sa ajunga oriunde, mai ales daca este dotata cu un scut motor metalic si cu tractiune 4×4. In aceste conditii un astfel de autoturism este clar mult mai util decat o duba clasica.

In al doilea rand sunt pasionatii de activitati in natura gen pescuit, vanatoare, camping etc. Tot mai multe persoane isi cumpara pe post de “a doua masina ” un astfel de autoturism, de cele mai multe ori sh. Toate aceste masini sunt practic exclusiv cu cabina dubla pentru a avea un numar  suficient de locuri si bena acoperita.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *