CFR merge inainte spre trecut. In limbajul Garii de Nord, „IMPROVE” se traduce prin „IMPROVIZATIE”

61350199

 

Carpim, peticim si punem scotch acolo unde altii au rezolvat-o din butoane. CFR Calatori nu merge inapoi in viitor ci inainte spre trecut, intr-o zona depasita total de nevoile calatorilor. 

10 milioane de romani au acces la internet si tot 10 milioane de romani merg anual cu “nașul” pe CFR. Obiectiv vorbind, probabil ca aceste doua multimi au putine elemente in comun, dar sunt doua din directiile unde CFR Calatori se impiedica mai mereu – biletele si internetul.
WEBCAMUL CFR

Asteptata ca un adevarat miracol, lansarea in online a tabelei de sosiri-plecari din Gara de Nord are un puternic miros de prenadez, simbolul national al carpelii. In 2013, intr-o lume conectata in permanenta la internet de pe smartphone sau tableta, CFR se intoarce in era dial-up si pune online un stream live facut cu o camera web. Ok, nu e chiar o camera web, costa vreo 800 de dolari, dar are mai putini megapixeli decat camera de la telefonul pe care il ai acum in buzunar.

Ieftin, dar total inutil. Tabela este un stream afisat in flash, ceea ce il face imposibil de accesat de pe orice telefon ce ruleaza pe iOS sau pe ultimele versiuni JellyBean de la Android. Si-atunci, cam cine sta acasa pe PC si se uita la o tabela care, intre noi fie vorba, oricum e “sfintita” din vorbe de calatori pentru cat de greu se actualizeaza chiar si la fata locului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *