BaniDe cand m-am mutat, am realizat cat de liber traiesti cu putine lucurri. Inainte sa ma mut, traiam o viata simpla, dar acum este si mai simpla si ma simt bine. Aici unde locuiesc stau in chirie intr-un apartament mobila, ce imi permite sa detin un laptop, cateva haine si putine alte lucruri. Fericirea mea s-a imbunatatit foarte mult de la consumarea mai putine lucruri si realizand ca nu am nevoie de o multime de lucruri sa fiu fericit.

Cand consumi, te intrebi vreodata de ce consumi? Ce gaura incerci artificial s-o umpli cumparand mai multe si mai multe lucruri?

Am invatat o multime in ultimele cateva luni in a-mi pastra viata simpla si a consuma mai putin.

Plateste cu bani gheata.

Cand platesti cu bani gheata pe care ii poti simti, vei fi mai constient de cheltuieli. Platind cu un card de credit sau un card de debit, este mai usor la urma urmei, este doar un card de plastic. Am vorbit cu cativa oameni care si-au eliminat cheltuielile eliminand folosirea oricarui tip de card.

De ce crezi ca banca si toata lumea vrea ca tu sa folosesti aceste carduri? Fiindca creste consumul si asta este bine pentru afacere. Dar ce este bun pentru afacere ar putea sa nu fie bine pentru tine, in termen de durata.

Lasa-ti portofelul.

In timp ce cutreier strazile, dau peste nenumarate oportunitati de a cumpara tot timpul. Unde stau eu sunt o multime de restaurante, asa ca mirosul de mancare constant trece pe sub nasul meu, facandu-ma sa vreau si sa gust mancarurile delicioase care sunt disponibile.

Nu imi iau portofelul cu mine decat daca trebuie. Decid dinainte ce vreau sa cumpar si daca trebuie cu adevarat sa cumpar. Cel mai mult cheltui pe mancare, chirie si alte necesitati. Daca imi iau portofelul peste tot unde merg, este prea usor pentru mine sa incep sa fac cumparaturi in stanga si in dreapta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *