Oamenii se pot imbogati fie printr-o mostenire neasteptata,fie prin castigul la loto sau de ce nu gasirea unei comori. Pentru unii oameni gasirea unei comori a devenit mai nou o ocupatie. Legendele despre comori sunt foarte vechi si prezente peste tot in lume. Cu siguranta exista si o samanta de adevar in aceste povestiri iar fiecare descoperire noua duce la raspnadirea febrei cautatorilor de comori.

Inca sunt mii de legenede despre cei care ascundeau comorile si din ce motiv le ascundeau ei. Daca stai bine sa te gandesti fiecare localitate a avut o legenda aparte despre o anumita comoara. Multe din legende sunt legate de anumite locuri precum cetati, castele, biserici, morminte, razboaie. Regii sau simplii locuitori au ascuns aur, argint, bani de aur, clopote de argint, asa zise comori, de teama unor navalitori precum turci, tatari, romani.

Cateva legende celebre despre comori

Cea mai cunoscuta legenda din Romania este cea a comorii lui Decebal. Chiar daca exista anumite probe istorice ca romanii au gasit aurul dacic, totusi unii cred ca in Muntii Orastiei aurul este ingropat undeva si ca s-a pus un mare blestem pe el.

O parte din comori au fost ingropate de haiduci sau de hoti care au murit inainte sa apuce sa se foloseasca de ele. Din cauza razboiaelor unii oameni isi ascundeau banii in casa sau in apropierea ei, fie la radacinele unor copaci. Dupa o perioada acesti bani au fost descoperiti intamplator acest lucru alimentand legendele despre comori.

Despre comori se crede ca este foarte greu sau aproape imposibil sa le dezgropi deoarece au fost blestemate sau inchinate. Iar acelea care se dezgroapa putine poti fi folosite fara a-ti fi frica de vreo nenorocire. Dezgroparea trebuie sa o faci singur, fara sa spui la nimeni,iar locul nu se astupa ca sa nu orbesti.

In unele cazuri scoaterea comorilor la suprafata cere sacrificii mai ales de animale sau unele sacrificii care trebuie respectate in cheltuirea banilor si anume o parte sa fie folositi in folosul comunitatii.

Cel care ajunge la comoara este intampinat de stima banilor care ii spune ce trebuie sa faca. Se spune ca cei care au luat banii si nu au indeplinit angajamentele au murit sau au innebunit.

Blogger: Cezara I.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *