Oricine are copii stie ca acestia sunt atat o sursa de stres, dar si o adevarata binecuvantare zilnica. A creste copii necesita foarte mult efort fizic, intelectual si multa atentie de asemenea. Trebuie sa-i hranesti, sa-i speli si sa-i imbraci mereu atunci cand iesiti undeva sau cand ii trimiti la scoala.

Aceste activitati ce au legatura cu copiii ocupa foarte mult din timpul parintilor, si aste se intampla inca dinainte sa apucam sa-i invatam legat de lumea care ne inconjoara.

Este foarte important sa acordam atentie deosebita copiilor, sa ii invatam valorile cele bune, insa si mai important de atat, ne dorim ca acestia sa fie foarte increzatori in sine si sa aiba o perceptie realistica si pozitiva despre viata.

Vorbeste cu copilul tau si afla daca are parte de probeleme sau de neajunsuri. O comunicare eficienta este esentiala pentru construirea unor relatii sanatoase si de durata. A fi copil este destul de fascinant, ciudat si chiar infricosator in anumite momente, astfel incat al tau copil poate avea o gramada de intrebari legate de lume la fel de bine cu are si temeri si indoieli.

Alti copii pot deveni duri cu copilul tau, il pot judeca, isi pot bate joc sau il pot supara in anumite feluri, de aceea este foarte indicat sa vorbesti cu el despre ceea ce i se intampla la scoala si in timpul liber. Este foarte important sa stabilesti o legatura bazata pe incredere si sa iti lasi copilul sa iti spuna de ce se simte atat de nesigur pe el si pe propriile forte, astfel incat sa gasiti impreuna o solutie.

Ajuta-ti copilul sa gaseasca o activitate in legatura cu care el sau ea se simte in regula si de care este mai pasionat. Unii oameni se nasc cu o voce incredibila, altii au o urecehe muzicala foarte buna iar altii au o structura osoasa si o musculatura de invidiat care ii poate transforma in adevarati atleti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *