homex.ro

Alegerea corpurilor de iluminat poate sa para o misiune destul de dificila. Trebuie sa ai in vedere aspecte multiple, fie ca alegi lustre pentru locuinta sau spoturi, lampi diverse ori alte solutii pentru iluminat. Este important ca lumina sa fie suficienta si sa vina, de preferat, din spate – indiferent ca citesti sau privesti la televizor, pentru a nu obosi ochii.

Optiunile pot sa difere in materie de design si stil, insa in principal la alegerea corpurilor de iluminat trebuie sa ai in vedere marimea spatiului necesar a fi iluminat. Cu cat incaperea este mai mare, cu atat va fi nevoie de mai multe lustre, spoturi sau lampi, dupa caz.

Functionalitatea este un alt aspect de avut in vedere. Zonele principale ale unei incaperi pot fi marcate cu lampi, spoturi sau aplice luminoase. Pentru holuri poti folosi spoturi si becuri decorative de diverse culori care sa completeze ambientul, iar pentru dormitor sau birou poti folosi lampi profesionale sau veioze care sa iti lumineze locul in care citesti sau lucrezi.

O lustra sau un candelabru schimba cu totul aspectul unei incaperi. Nu este neaparat vorba aici de lumina pe care o ofera, ci de faptul ca, prin design, materiale si culori aceste corpuri de iluminat pot sa devina veritabile piese de rezistenta ale incaperilor. Alegerea trebuie insa facuta in ton cu designul si stilul camerei. Daca vrei sa pastrezi un ton minimalist si modern, opteaza pentru lustre din materiale simple, cu linii drepte, care sa se potriveasca in cadru, iar in cazul in care iti doresti un plus de diversitate pentru incaperile decorate in stil traditional, retro sau vintage, poti opta pentru lustre care sa pastreze acelasi ton.

Optiunile sunt din nou multiple si cand se aleg corpuri de iluminat complementare. Uneori nu este suficienta plasarea unei singure lustre, pentru o camera de intindere mare. Vei folosi astfel lampi, spoturi sau aplice pentru a lumina intregul spatiu. Acestea le vei putea aprinde in caz de nevoie, iar pentru un plus de diversitate poti alege chiar becuri colorate. Vei creea astfel un ambient placut, semiobscur si in culoarea aleasa, ori de cate ori iti doresti. Tinand cont de aceste aspecte si verificand gama diversa de lustre si corpuri de iluminat disponibila preponderent online, vei putea face alegerea potrivita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *