How to choose a gaming PCGamerii vor mai mereu putere si viteza. Gaming PC-urile sunt asadar singurele care permit overclicking-ul. Iata cum ar trebui sa cumperi un PC perfect pentru gaming.

Sfaturi pentru cumpararea unui PC pentru Gaming: Procesorul

Pentru o performanta mare si pret relativ bun, Intel Core i5-3570K este una din cele mai bune variante. Poti deasemenea opta pentru puterea suprema a unui Core i7-3770K ce poate procesa dublu. Totusi, va trebui sa platesti mult mai mult.

Placa video

In cazul placii video, cele mai comune alegeri reprezinta placile AMD sau nVidia, ambele dotate cu cea mai noua tehnologie. Este mai mult decat indicat sa alegi placa video in functie de jocurile pe care urmeaza sa le instalezi. Intrucat multe din jocurile populare sunt sustinute de una din cele doua marci, cel mai probabil jocurile vor functiona mai bine pe placa lor. Niciodata sa nu fiti superficiali cu placa video cand construiti un PC Gaming. Este cea mai scumpa piesa si in acelasi timp cam cea mai importanta. Cele mai cunoscute si cumparate modele la ora actuala sunt nVidia GTX 680 si AMD Radeon HD 7970.

Poti deasemenea sa optezi si pentru o solutie dual-card, ce iti va permite sa adaugi doua placi video sistemului.

Racirea

Racirea fortata e poate imperiala cand vine vorba de pc-urile create special pentru gaming. De cele mai multe ori, coolerele de baza pur si simplu nu vor reusi sa faca fata. Sistemele de racire cu lichid reduc zgomotul si permit o  racire mult mai buna.

Monitorul

Cauta un monitor mare, clar si care sa aiba un timp de raspundere foarte rapid. Modelele TN ofera un raspuns mai rapid, util in cazul jocurilor cu o actiune foarte rapida. IPS-urile sunt si ele indeajuns de rapid si ofera o reporducere superioara a culorilor. Cei care folosesc console pentru gaming, mai mult ca sigur vor cauta un monitor cu mai multe intrari HDMI.

Perifericile

Mouse-ul si tastatura pe care le folosesti pot face diferenta in cazul jocurilor ce necesita skilluri superioare. Chiar daca mai dorite, dispozitivele wireless inca nu pot oferi viteza de raspuns a unor periferice cu fir. Cauta un mouse si o tastatura care sa aiba butoane ce pot fi programate.

Nu uita nici de castile cu microfon insa alege din cele create special pentru gameri.

In final, mai amintim si de garantie, cruciala in cazul gamerilor. Avand in vedere sumele mari investite si modul in care este exploatat sistemul in sine, ai nevoie de garantie care sa te fereasca de costuri suplimentare imense.

One thought on “Cum sa cumperi un PC pentru gaming”

  1. Lumea gaming-ului se dezvolta acum asa de mult incat in jumatate de an, un asemenea calculator va fi deja invechit. Totusi, unele din cele mai bune recomandari in materie de pc gaming. multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *