Recent, cineva intreba daca este posibil sa postezi comentarii anonime in WordPress. in mod default, utilizatorii nu pot lasa comentarii in WordPress fara a pune la dispozitie un nume si o adesa de mail. In acest articol invatam impreuna cum se pot ascunde campurile „nume” si „mail” in WordPress.

Pseudonym: solutia ideala

Cea mai buna metoda de a permite comentarii anonime in WordPress si de a limita in acelasi timp comentariile spam, o reprezinta incurajarea utilizatorilor de a pune la dispozitie un pseudonim in loc de numele lor real. Asta iti permite sa construiesti o comunitate si in acelasi timp sa permiti utilizatorilor sa fie anonimi. Utilizatorii vor trebui in continuare sa puna la dispozitie adresa de mail insa oricum, cei care vor sa lase comentarii anonime, vor avea oricum mail-uri separate pentru asta.

Poti sa comunici asta in sectiunea: Despre si sa plasezi un link in fiecare sectiune de comentarii, spre aceasta specificare.

In timp ce aceasta este solutia ideala si singura puternic recomandata, sunt si alte solutii cae se folosesc pentru anonimat. Oricum, cu cat mai mare va fi anonimatul, cu atat mai mare va fi si spam-ul.

Cum sa faci optionala adaugarea de mail si nume

Urmatorul strat al anonimatului este transformarea numelui si mail-ului in ceva optional. Fara nickname-uri, fara nimic. Daca cineva pune un comentariu si fara mail, acesta va ajunge in sectiunea comentarii. Haideti sa vedem cum transformam campurile de mail si nume in campuri optionale.

Prima data va trebui sa mergeti la Settings. Discussion si sa debifezi optiunea de langa „Comment author trebuie sa completeze campurile nume si mail”. Acum va trebui sa salvezi setarile si site-ul tau va fi pregatit sa accepte comentarii fara nume sau adresa de mail.

Disable name and email address as required fields in WordPress comment form

Tu cum preferi sa ai comentariile? Accepti comentarii anonime pe site-ul tau sau nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *