aerolines.ro

Unii sunt prevazatori si se pregatesc dinainte, altii nu. Unii isi planifica in detaliu fiecare lucru pe care il au de facut zilnic, altii nu. Unii isi stabilesc concediile din vara chiar de la inceputul anului, altii nu. Cert este ca oricum toata lumea isi ia concediu in perioada verii.

Este intr-adevar mult mai avantajos sa planifici totul. Pe langa faptul ca reusesti sa te organizezi mai bine, faci si o economie considerabila. Trebuie sa te interesezi din timp – cum am facut si eu personal – despre ofertele pentru sejururi de pe timpul verii, apropiate de perioada in care vrei sa iti iei concediu. Cu cat stii mai din timp unde vrei sa mergi, cu atat mai bine – poti gasi oferte mult mai convenabile decat daca te hotarasti la destinatie cu cateva zile inainte.

Anul asta m-am hotarat sa merg in concediu in Turcia si am cautat din timp bilete avion Bucuresti Istanbul. Vreau sa va spun ca e chiar util sistemul de early booking – chiar te ajuta sa economisesti, recomandarea generala fiind sa faci rezervarea cu cel putin 6 saptamani inainte de decolare.

Cum mai poti reduce cheltuielile de concediu? Daca optezi pentru transportul cu avionul – e si mai rapid si poate ajunge si mai ieftin decat transportul rutier – poti sa optezi pentru rezervarea biletelor la companii ce ofera si zboruri low-cost. Personal am facut rezervarea de bilete de avion cu compania Wizz Air – am mai zburat cu ei si sunt multumit de ce servicii ofera si la ce preturi. Pe langa transportul cu avionul trebuie sa mai ai in vedere si un alt aspect foarte important: transportul de la aeroport pana la destinatie. Acesta intra tot la costurile totale de transport pentru concediu, astfel nu te lasa pacalit de un bilet de avion mai ieftin, pentru ca de obicei aceste zboruri aterizeaza in aeroporturi de unde ai de strabatut destul de mult mergand cu masina pana la destinatie.

In cazul in care chiar vrei sa economisesti dar sa te simti si bine, programeaza-ti concediul in extra-sezon. Vei descoperi destinatii mult mai putin aglomerate – vara totul este supra-aglomerat pentru ca majoritatea isi iau atunci concedii. O perioada precum septembrie sau octombrie este insa ideala pentru concediu, si poti gasi si oferte bune pentru destinatii diverse.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *