Fiecare zi este o noua aventura, un alt moment prielnic pentru a descoperi noi si noi aspecte despre uman si cum functionam. Vei fi surprins sa afli ca ceea ce credeai este de fapt gresit. Iata cateva din explicatiile stiintifice pentru cateva aspecte poate aparent banale sau la care nici nu te gandeai:

De ce nu transpiram in timp ce alergam insa se intampla asta intr-un mod abundent cand ne oprim din alergat? Explicatia este una foarte simpla. De fapt cand alergam transpiram insa nu simtim la fel de mult ca in momentul in care ne oprim din asta. Aerul ce strabate pe langa noi face ca transpiratia sa se evapore. Mai mult decat atat, sa tinem cont de faptul ca o data ce s-au oprit din miscare muschii emana caldura.

De ce rosim? Raspunsul se imparte intre o explicatie stiintifica si una psihologica caci este reactia omului la atentia sociala. Ce se intampla concret? Vasele de sange ce strabat zona obrajilor se dilata si astfel circulatia este pompata mai mult pentru aceasta zona. Singura explicatie de pana acum se refera la faptul ca ne confruntam cu fenomenul psihologic de tip „lupta si fugi”.

De ce stranutam la caldura, la lumina? Ai patit si tu poate sa treci dintr-o zona mai intunecata la una puternic luminata si calda si sa te apuce stranutul? Este o reactie normala ce se datoreaza caldurii pentru ca aceasta incalzeste aerul, atmosfera si face astfel ca particulele de praf sa se ridice; ajungand la nivelul nasului stranutam ca o reactie normala si de aparare a aerului cu murdarie pe care l-am inspirat.

Cresc unghiile si parul chiar si dupa moarte? Desi acest fenomen ai avea impresia ca este adevarat si vizibil se rezuma la impresie. Cercetatorii spun ca tine de procesul de uscare, de deshidratare a corpului care distrugand tesutul de celule face ca unghiile sa para mai lungi, parul de asemenea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *