Te-ai confruntat si tu cu situatia in care te intristezi teribil la sfarsit de saptamana respectiv la inceput de noua saptamana? Este depresia de duminica seara care chiar daca suna ciudat se manifesta in cazul multora.

Desigur ca totul se coreleaza cu nivelul de stres si cu rutina zilnica pe care o resimiti ca o povara. Asta pentru ca duminica seara se aduna acele ganduri despre reluarea activitatilor de rutina, cu stresul de la locul de munca. Pur si simplu inceperea unei noi sapatamani nu este tocmai o situatie care sa incante si asta mai ales pentru cei care prin natura meseriei au doar o singura zi libera pe saptamana.

Desi o astfel de situatie nu este o depresie in adevaratul sens al cuvantului este un inceput. Si fara sa iti dai seama ajungi in situatia in care vei repeta sentimentul si cum depresia este inscrisa in lista de suferinte in lumea moderna destul de frecventa nu este exclus sa cazi intr-o depresie.

Mai mult decat atat depresia de duminica seara este cea care influenteaza si calitatea somnului. Noaptea de duminica este clar cea care aduce framantari pentru ceea ce va insemna a doua zi. Si studiile in acest sens arata ca cei care dorm 6 ore pe noapte si asta partial din cauza stresulul declansat sunt cu 30% mai predispusi la depresie fata de cei care isi „implinesc” somnul de 8 ore.

Totul tine totusi si de gradul de interes spre a face totul cat mai placut in putinul timp liber de care dispui. Gandul ca a doua zi incepe o noua sesiune de munca este clar deranjant insa poti sa incerci sa vezi totul cu alti ochi. Partea plina a paharului este expresia cea mai buna. Cu cat vei pune mai mult accent pe calitatea timpului petrecut in weekend cu atat poti sa „amani” ceea ce depresia de duminica seara inseamna.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *