Documentul Magna Carta

Documentul Magna CartaMagna Carta a fost prima constitutie documentata a Europei. Aproape de o vechime de 800 de ani, documentul a fost referinta a multor tiprui de democratii din viitor ca baza a principiilor lor.

Exista 4 copii sau exemplificare a documentului Magna Carta din 1215, cu toate acestea nu exista vreo dovada a celei originale a documentului sigilat de Regele John, supravietuind. Doua din acestea sunt tinute in Libraria Britanica, una de Catedrala Lincoln si una de Catedrala Salisbury.

Copia pastrata la afisare la Arhiva Nationala din Washington D.C este din 1297 si poarta sigiliul roial al lui Edwawrd I.

Scrisa in Latina in 1215, Magna Carta este considerata a fi precursorul constitutiilor mai multor state care sunt democratice prin natura. Este interesant de luat in considerare cu toate acestea, ca documentul original a fost elabort ca beneficiu singur pentru clasa elita sa-si pastreze cele mai bune interese la inima.

A fost doar in secolul al 17-lea cand cele doua acte definitoare a legislatiei Engeleze, Petitia Dreptatii din anul 1628 si Habeas Corpus Act din 1679, au facut aluzie la legea pamantulu si justitiei, concepte care au fost foarte mult infleunte a sistemului legal Britanic si American in anii ce au urmat.

Ce inseamna Magna Carta?

Se crede a fi undocument important, continuturile careia au fost impuse de Regele Angliei cu un grup de subiecte, cu o vedere de a limita puterile sale prin lege pentru a-si proteja drepturile. Se spune ca este un precedent a tipurilor de impunerii legii constitutionale in Anglia si eventual in Noua Lume.

Cine a scris Magna Carta?

A fost in 1215, atunci cand Regele Angliei John e uita la prospectul unei eventuale rebeliuni de baronii puternici ai tarii, multumita in parte anilor de politici externe dubioase si taxe nejustificate. Baronii au realizat ceva care l-ar plasa pe Rege impreuna cu toti mostenitorii Angliei sub lege.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *