Sunt la curent cu o multime de gadget-uri noi care apar in domeniu supravegherii si securitatii si astazi vreau sa va vorbesc despre doua din cele mai noi astfel de sisteme. In primul rand este vorba despre o camera de supraveghere video si in al doilea rand, despre un pres inteligent. Bine, nu chiar asa insa vedem in continuare cum.

Camera despre care vorbesc este o imbunatatire a unei camere produsa de unul din cei mai mari producatori in domeniu. Odata cu noua versiune, camera are o multime de imbunatatiri. Este vorba despre o camera IP asa ca e deja de prisos sa spunem ca poti urmari live, oricand, activitatea inregistrata de camera.

Vine insa cu cateva plusuri ce merita mentionate. In primul rand, camera are introdus un sistem de vorbire two-way. Adica daca cineva este in casa, poti vorbi cu persoana respectiva si bineinteles, o poti vedea iar ea, chiar daca nu te poate vedea, iti poate vorbi inapoi. Camera are acum si cateva gadget-uri aditionale. Unul din cele mai interesante este senzorul bluetooth ce poate comunica cu camera. Acesti senzori poti fi atasati la geamuri si usi.

In momentul in care geamul sau usa este dechisa, senzorul trimite un semnal la camera si camera iti trimite notificare pe smartphone.

Al doilea sistem despre care vorbim este un detector de presiune ce poate fi asezat sub presul de la intrare. Detectorul are capacitatea de a face diferenta dintre adulti, copii si animale si bineinteles, iti trimite notificare pe smartphone cand cineva este la usa. Mai interesant insa la acest detector, mi se pare modul in care il poti customiza. Astfel, conectand-ul la aparatura din casa, in momentul in care iti detecteaza greutatea il poti seta sa iti aprinda lumina, televizorul, sa porneasca incalzirea etc. Amazing ha?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *