In ziua de astazi, indiferent de varsta, sex sau te categorie socxiala, mai toata lumea are o pagina de faceebok. Vrem sau nu sa recunoastem, foarte multi dintre noi am ajuns sa fim absolut dependenti de aceasta retea de socializare iar daca nu intram cateva zile pe facebook sa vedem ce comentarii am mai primit sau cate like-uri ca sa nu mai vorbim despre curiozitatea in ceea ce priveste ce a facut unul dintre prietenii virtuali.

Ei bine, multi dintre noi suntem dependenti de facebook si de tot ce se intampla acolo. Exista totusi o serie de  beneficii de care avem parte prin intermediul facebook-ului. Iata care sunt acestea:

Relaxare

Foarte multi oameni se relaxeaza atunci cand sunt pe facebook. Daca iti petreci timpul pe Facebook, vei deveni mai relaxat si mai putin stresat, au descoperit cercetatorii din cadrul Institutului de Tehnologie din Massachusetts si Universitatii din Milan. Un studiu publicat recent indica faptul ca, atunci cand se afla pe site, utilizatorii Facebook sunt mai relaxati si mai putin tensionati.

Noi oportunitati

Pe langa faptul ca suntem mereu deschisi unor noi socializari si prietenii, facebook-ul ne ajuta chiar sa ne gasim un loc de munca. Din ce in ce mai multi angajatori folosesc reteaua de socializare ca instrument de recrutare cu scopul de a descoperi cei mai candidati pentru un anumit post sau de a identifica anumite trasaturi de caracter ale candidatilor. Conform studiilor, un angajator isi poate da seama cu usurinta daca un candidat va fi potrivit pentru un anumit post si poate deduce care este personalitatea viitorului angajat doar aruncand o privire asupra profilului sau Facebook, iar aceasta prima impresie se dovedeste a fi adevarata, de cele mai multe ori.

Asadar, facebook-ul este foarte util insa este important sa nu exageram atunci cand socializam si mai ales sa nu nu ne organizam viata in functie de parerea prietenilor virtuali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *