In momentul in care apar in viata noastra suntem topiti si nu mai stim ce trebuie sa facem pentru a fi cat mai aproape de copii nostri. Copii sunt pentru cei mai multi dintre noi cei care ne ofera dimensiuni existentiale. Foarte multi oameni  se concentreaza cel mai mult pe cresterea si educatia copilului si muncesc sau au viata doar pentru familie.

Copilul este foarte important pentru fiecare dintre noi. Este esential sa facem ceea ce este mai ibne pentru el si sa ii oferim sprijinul si ajutorul atunci cand are cea mai  mare nevoie.

In ziua de astazi, tehnologia a pus stapanire pe intreaga lume. Copii nu se mai joaca afra cu prietenii asa cum se obisnuia in urma cu ceva vreme ci stau cu tableta in mana sau in fata televizorului de cand se trezesc si pana adorm.

Foarte putini parinti realizeaza care sunt efectele televizorului asupra copilului. Pe langa fpatul ca poate fi educativ, televizorul dauneaza extrem de mult personalitatii si formarii copilului.

Televizorul poate fi comparat cu dulciurile concentrate sau zaharul rafinat, adica copilul trebuie sa se bucure de gustul si aroma seductiva a acestora fara a face insa excese. Specialistii recomanda un anumit program de privit al televizorului, astfel ca nu este indicata petrecerea a mai mult de 2 ore in fata acestuia.

Cu toate acestea majoritatea copiilor isi petrec pana la 3-4 ore zilnic in fata televizorului. Copii cu varste mai mici de 2 ani nu ar trebui sa se uite deloc la televizor, spun specialistii pediatrii si psihologii.

Educarea si stabilirea unui program fix in acest scop este foarte importanta, deoarece odata obsnuit cu un anumit lucru va fi foarte greu sa se faca o noua schimbare.

ste foarte important sa invatam copilul ca nu este idnciat s aisi petreaca prea multa vreme in fata televizorului. Astfel veti preveni imbolnavirea sau aparitiea diferitelor iesiri comportamentale pe care le poate avea copilul.

 

One thought on “Efectele televizorului asupra copiilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *