Potrivit unui studiu recent, s-a constat ca fumatorii pot renunta la fumat daca au un stimulent adecvat. Fumatul este un obicei la care multi renunta foarte greu, sau chiar nu pot renunta deloc. Cu toate acestea, oamenii au incercat o multime de modalitati pentru a renunta la acest viciu, insa fara succes.

Se pare ca cel mai bun stimulent pentru a renunta la fumat tine pur si simplu de bani. Un studiu realizat de cercetatorii de la Scoala de Medicina de la Perelman, Universitatea din Pennsylvania, au demonstrat ca fumatorii care sunt in situatia de a-si cumpara tigarie din fondurile financiare proprii au mai mule sanse sa renunte la fumat decat cei care cumpara tigari din banii altora.

Dr. Troyen Brennan, co- autorul acestu studiu a spus ca in timp ce ne gandim care ar fi cele mai bune metode pentru renunta la acest viciu, studiul are suficient timp sa concluzioneze ca stimularea financiara este un motiv puternic in aceasta situatie.

Dr. Scott Halpern, autorul principal al acestui studiu sustine ca aceasta cercetare este prima de acest fel care compara programe de stimulare si programe care implica recompense, in ideea de a promova o educatie sanatoasa. Rezultatele obtinute sunt in concordanta cu teoria comportamentala care sustine ca oamenii sunt mai motivati sa evite pierderi decat sa castige castiguri.

La acest studiu au participat 2500 de oameni, cercetatorii oferindu-le acestora grija renuntarii la fumat. Studiul a inclus ghiduri de la Societatea Americana de Cancer, informatii locale si acces gratuit la programul de modificare a comportamentului. Necesitatea oamenilor de a face cateva economii, i-a impins pe acestia la participe la acest studiu. Aceste programe de stimulare pot produce rezultate pe termen lung si, de asemenea, ajuta la schimbarea comportamentului de sanatate.

De asemenea, dr. Halpern a declarat ca acest studiu a necesitat ca oamenii sa depuna o suma de 150 de dolari din banii lor proprii a dovedit ca eeste mai putin eficient decat programele bazate pe valori similare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *