Tehnologia face posibil astazi aproape orice oameni de acum 10 ani visau. Astfel, pe langa toate dispozitivele de care ne bucuram, de la pc-uri, tablete, smartphone-uri, convertibile si pana la toate electrocasnicele inteligente, suntem cuprinsi de o lume mare de gadget-uri ce pot fi adaugate la aceste dispozitive.

A trecut mai mult de un an de cand am vazut pe piata tastatura hologramica. Este vorba despre un dispozitiv mic care proiecteaza pe o suprafata plana o tastatura virtuala. Astfel, poti sa proiectezi o tastatura pe birou si poti scrie ca si cum ai avea o tastatura reala. Dispozitivul a fost ideea celor care au inventat senzorii pentru Kinetic, jocul ce poate fi contrulat cu ajutorul simplelor miscari ale corpului sau ale diferitelor parti ale corpului (maini, picioare, cap).

Mai nou si mai la moda pare sa fie smartwatch-ul, plecat ca idee de la nevoia de a usura si de a adauga un nou mod de utilizare partiala a smartphone-urilor. Este vorba despre un ceas inteligent cu ecran touchscreen, ceas care printr-o conexiune bluetooth cu smartphone-ul di buzunar iti va afisa mesaje, notificari, mail-uri si mai nou, iti va permite sa raspunzi si sa vorbesti de la incheietura. Totu-i din incheietura cum ar spune Mo din celebrul serial romanesc de animatie, ROboti. Ghici ce, smartwatch-urile arata si ora.

Pe langa acestea, avem o multime de alte gadget-uri noi menite sa ne usureze viata, de la incarcatoare wireless pentru cateva din cele mai populare smartphone-uri la ora actuala pana la dock-uri cu tastatura pentru aproape orice tip de tableta.

Unde ne indreptam?

Ne indreptam spre o lume a automatizarii, o lume in care noi va trebui sa facem din ce in ce mai putine, lasand in locul muncii noastre roboti de toate felurile, din ce in ce mai performanti si mai eficienti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *