How to Add Google Maps in WordPressAstazi revenim la platforma cea mai folosita de site-urile din intreaga lume si anume WordPress. De-a lungul timpului, wordpress a reusit sa satisfaca nevoile tuturor detinatorilor de site astfel incat atunci cand vine vorba de o platforma CMS, wordpress e una din cele mai populare alegeri. Bloggeri, magazine, site-uri, toate folosesc cu succes aceasta platforma cu posibilitati de invidiat. Una din ele este si faptul ca poti adauga continut diversificat, pentru a-ti tine utilizatorii aproape, interesati de munca ta.

In wordpress poti sa adaugi diverse tipuri de continut, de la fisiere audio, la fisiere video, pdf-uri si chiar harti de la google maps, ca de fapt despre asta discutam astazi.

Pentru a adauga astfel de harti, puteti opta pentru una din cele doua metode pe care le vom descrie astazi. Prima din ele este o metoda manuala, destinata in special utilizatorilor ocazionali ai Google Maps. Daca vrei la un moment dat sa adaugi o harta intr-un articol, trebuie mai intai sa deschizi site-ul oficial Google Maps. Aici introduci adresa si softul va genera o harta. Daca harta afiseaza adresa corect, poti da click pe link-ul din dreapta ce genereaza un cod embed. Daca mai intai vreti sa editati marimea hartii, trebuie sa mergeti la „Customize and preview the embedded map”.

La urma, copiati codul si introduceti-l in articol. A doua metoda este mult mai indicata pentru cei care vor sa introduca frecvent harti in articolele lor.

Este vorba despre plugin-ul MapPress Easy Google Maps. Dupa ce l-ati instalat pe site-ul vostru, el va fi prezent de fiecare data cand lucrati la un articol. De acolo puteti seta adresa pe care o vreti in harta, puteti selecta marimile si cel mai important, puteti introduce mai multe harti intr-un singur articol.

Daca ati gasit acest articol interesant, nu ezitati sa-l impartasiti si prietenilor vostri din blogosfera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *