Titan Aerospace image — The Solara 50 drone.Google i-a luat-o in fata Facebook-ului dupa ce a achizitionat producatorul de drone Titan Aerospace pentru o suma nedezvaluita inca. Titan a anuntat intr-un post de pe site Marti ca intr-adevar, se alatura echipei Google.

„La Titan Aerospace, suntem increzatori pasionati in potentialul pentru tehnologie (si in particular pentru sateliti atmosferici) pentru a imbunatati vietile oamenilor”, a spus compania.

„Tehnologie pe care o dezvoltam se afla inca la inceput si sunt o multime de moduri prin care ne gandim ca putem ajuta oamenii, fie prin punerea la dispozitie a internetului in zone neacoperite fie prin ajutarea monitorizaii stricaciunilor porduse mediului inconjurator cum ar fi scurgerile de petrol si despaduririle. Tocmai de aceea nu a fost nimic mai incantator decat sa aflam ca vom lucra cu noi colegi si ca ne vom continua cercetarile, testand si creand ca parte a familiei Google”.

Google a declarat pentru The Wall Streen Journal ca Titan va lucra la Project Loon, tehnologia gigant care va aduce internet pentru doua treimi din locatiile din lume unde  nu exista conexiune. Compania a spus de asemenea ca Titan ar putea lucra la proiectul Makani – eforturile Google de a dezvolta o drona cu turbina care sa produca energie intr-un mod mai eficient.

Proiectul Loon este in competitie directa cu proiectul internet.org al Facebook.

TechCrunch a dezvaluit un raport in Martie unde spunea ca Facebook ar putea cumpara Titan pentru a-si dezvolta proiectul internet.org, o initiativa globala condusa de Facebook pentru a oferi internet pentru 5 miliarde de persoane pana in 2023.

Facebook se presupune ca era in negocieri pentru a cumpara compania cu 60 milioane de dolari.

Totusi, se pare ca pana la urma tot Google a fost capabil sa reuseasca achizitionarea unei companii atat de mari. De acum, nu ne mai ramane decat sa asteptam rezultatele colaborarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *