HoloLens

HoloLens a celor de la Microsoft a facut primul pas catre dezvoltarea hardware-ului unei realitati vituale. Dispozitivul wearable proiecteaza imagini 3D in fata ochilor utilizatorului si aseaza imaginile peste ceea ce se vede in lumea reala. In prezent, se pare ca Asus este preocupat de comercializaria propriei versiuni de HoloLens. CEO-ul Asus, Jonney Shih, dar si vice presedintele Windows, Terry Myerson, au afirmat catre CNET ca se afla in curs de discutii asupra unui proiect legat de HoloLens, desi Asus a sustinut ca inca „evalueaza potenialul HoloLens”.

Asus in parteneriat cu Microsoft

Daca se dovedeste ca este adevarat, Asus va fi prima companie terta care va construi propria versiune de HoloLens. HoloLens Microsoft se limiteaza in prezent, limitandu-si publicul si nici nu poate fi achizitonat- desi unele rapoarte sustin ca Microsoft ar putea dezvalui o versiune de HoloLens pentru dezvoltatorii de software, la un pret de pana la 3000 de dolari, lucru ce va fi implementat pana la sfarsitul acestui an. Asa cum era si cazul, faptul ca acest dispozitiv este disponibil doar pentru producatorii de software este acela de a-i incuraja pe acestia sa creeze aplicatii pentru platforma HoloLens in avans, astfel incat publicul sa aiba un motiv intemeiat pentru care sa cumpere acest gadget.

Fiind cel de-al saselea cel mai mare producator de PC-uri din lume, Asus ar putea sa implementeze o varianta ceva mai ieftina a HoloLens. Producatorul, baza in Taiwan, este extrem de cunoscut pentru gama de produse la preturi accesibile, iar in cazul in care acordul cu Microsoft se incheie, atunci compania ar putea fi in masura sa se concentreze asupra imbunatatirii si reducerii costurilor de hardware, timp in care Microsoft se va ocupa de orice defect care apare legat de software. Daca totul merge asa cum este planificat, exista sanse foarte mari ca publicul sa aiba acces la HoloLens cat de curand, incorporandu-se acest gadget in viata de zi cu zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *