Tot mai populara in tara noastra este incalzirea prin pardoseala. Aceasta este preferata in mod deosebit in noile locuinte, in vederea obtinerii unui grad redus de consum de energie. Pentru a realiza acest lucru cu maximum de eficienta, in randurile ce urmeaza iti prezinta un scurt ghid ce vizeaza incalzirea in pardoseala, etapa cu etapa, pe care l-am aflat la randul meu de la expertii in termostate, Salus Controls Romania.

Sfaturi pentru economisire in cazul incalzirii in pardoseala

Se pare ca utilizarea unui procent de peste 75 din energia regenerabila a condus la ieftinirea curentului. Un lucru de care trebuie sa fie constienti cei care sunt proprietari de imobile este faptul ca nu orice casa poate sa se preteze incalzirii in pardoseala. Un astfel de sistem necesita o atentie sporita, incepand de la instalare si pana la utilizarea indelungata a sa. Este o investitie in legatura cu care multi au nelamuriri. In primul rand, daca esti interesat de acest mod de incalzire a locuintei, trebuie sa calculezi si sa vezi daca munca pe care trebuie sa o depui se amortizeaza sau nu in timp cu costurile de incalzire. In acest sens, poti sa pui in calcul si utilizarea unui termostat pentru sistem de incalzire in pardoseala.

Ca sa consumi cat mai putin este important ca locuinta sa fie izolata corespunzator, pentru a evita pierderile de caldura. Asigura-te deci ca atat peretii, acoperisul, cat si geamurile sunt eficiente in acest sens. Daca vrei sa optezi pentru incalzirea in pardoseala ai in vedere deci termoizolarea casei mai intai de toate.

De asemenea, este bine sa te interesezi in privinta grosimii pe care trebuie sa o aiba sapa ce se pune peste sistem, dupa ce a fost fixat corespunzator pe podea. De ce spun asta? Pentru ca in situatia in care aceasta are mai mult de 4,5 cm (pana la 7 cm) este posibil ca incalzirea sa fie realizata mai greu.

Ai grija ca inainte de a monta incalzirea prin pardoseala sa te asiguri ca este finalizata distributia de apa de consum rece si calda din instalatia sanitara (lucru valabil pentru centralele clasice). Nu uita nici de cota incalzirii in acest mod. Ulterior efectuarii tuturor acestor operatiuni, urmeaza sa te decizi in privinta locului in care vei amplasa sursa, precum si a distributiei coloanelor ce vor fi montate sub gresie sau parchet. In acest proces va fi nevoie de o mana experta.

Fii atent la momentul in care vei calcula necesarul de teava pentru incalzirea in pardoseala. Foloseste-te de ghidurile pe care le gasesti si in mediul online pentru a te orienta corect.

In tara noastra se folosesc cu precadere sistemele electrice. Acestea sunt utilizate in mod deosebit in case, si mai ales la locuintele noi, in cazul carora este luata in calcul de la bun inceput montarea sistemului electric de mare putere.

In orice caz, orienteaza-te si dupa un termostat pentru sistem de incalzire in pardosela de calitate daca iti doresti ca rezultatele sa fie pe masura. Acesta te va ajuta sa reglezi si sa controlezi temperatura din locuinta dupa bunul plac si vei observa si cheltuielile reduse la factura.

Daca te-ai decis deci pentru un astfel de sistem de incalzire, tine cont de cele mentionate mai sus daca vrei sa reduci pe cat de mult posibil costurile la energie. Poti sa comanzi un termostat eficient pentru temperatura de pe pagina saluscontrols.ro, care te intampina cu produse de calitate, la preturi avantajoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *