Decat sa se joace jocuri video sau sa se uite la desene animate, ofera-le copiilor tai uneltele necesare pentru a fi cu adevarat creativi. Stocheaza-ti obiectele de creatie, precum creioanele, markerele, hartie colorata si lipici, si ofera-le o multime de carti, imagini si materiale inspirationale pentru a le pune mintea la contributie.

Incurajeaza-le ideile

Nu conteaza cat de nebunesti par ideile copiilor tai, incurajeaza-i. Poate vor sa-si construiasca o racheta in sufragerie, poate vor sa-si creeze un nou joc in care este implicat cainele. Indiferent ce este, implica-te activ, ajuta-i ghidandu-le calea in acel lucru. Chiar daca ideea nu iese, incurajarea si sprijinul tau le ofera increderea de care au nevoie pentru a continua sa creeze.

Intreaba-i lucruri si fa-i sa fie curiosi

Curiozitatea este una din cele mai importante calitati a unui antreprenor adevarat. Ii inspira sa continue sa invete si sa creasca, si ii tine captivati de posibilitatea lucrurilor pe care le pot face. Incearca sa le inspiri creativitatea copiilor vorbind cu ei despre ceea ce vad, aud si experimenteaza sau incurajandu-i sa vorbeasca sau sa puna intrebari acasa si la scoala.

Implica-i in propria munca

Esti mai mult decat un parinte, esti condus, inteligent si o persoana care se gandeste la cariera. Asigura-te ca le arati copiilor tai acea parte din tine, si incearca sa-i implici in munca ta. Acum, nu mergeti atat de departe incat sa ii lasati sa va modifice rapoartele si sa trimita mail sefului tau, adr esti fortat sa iti aduci munca acasa in weekenduri, ia-ti un minut sau doua sa le explici exact ceea ce faci. Spune-le de ce, arata-le cum, si lasa-i sa vada unde te poate aduce munca din greu.

Inscrieti-i intr-un program sau la un curs

Gasiti un program, precum VentureLab in zona ta, sau cauta un program sau un curs la libraria locala, scoala sau un liceu din apropiere. Aceste lucruri le pot oferi copiilor tai oportunitatea de a intalni altii ca ei, de asemenea sa le inspire creativitatea interioara.

Blogger: Cezara I.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *