Lipsa de somn te poate imbatrani

Cu totii suntem familiari cu ochii rosii, umflati si pielea lasat din jurul acestora, toate cauzate de cateva nopti bune pierdute de somn. Aceia care sufera de insomnie severa se pot astepta la aparitia in jurul ochilor a cerculete negre si a linii fine, dar si la o piele lipsita de vitalitate si stralucire.

Astea toate se intampla tocmai pentru ca trupul tau produce mai mult hormon de stres, cortizol, atunci cand esti obosit. In exces, surplusul de cortizol poate distruge colagenul din piele(asta este elementul care iti pastreaza fata fina si elastica).

Lipsa de somn poate dauna productivitatii tale

Cu totii stim ca este greu sa lucram atunci cand suntem obositi insa va puteti imagina lucrand fara a fi avut parte in prealabil de un somn bun timp de cateva nopti bune? Lipsa de somn ne poate cauza pierderea concentrarii si a interesului fata de sarcinile de lucru foarte repede. Atunci, abilitatea noastra de a ne concentra este aproape non-existenta iar abilitatea noastra de a ne reveni nu pare sa apara prea curand.

Asta poate avea un impact serios asupra productivitatii si a calitatii muncii. Asta poate duce la o crestere a nivelelor de stres, vei fi mustrat de catre colegi pentru ca vei face greseli; asta va duce in mod ulterior la faptul ca vei incepe sa iti urasti jobul. In schimb, asta va avea un impact negativ asupra productivitatii tale.

Somnolenta cauzeaza accidente

Este mai greu de crezut ca lipsa de somn poate cauza accidente serioase si uneori fatale. Lipsa de somn poate fi un mare risc si de siguranta publica pe drumuri, prin urmare sunt impuse anumite legi care iti spun cate ore ai voie sa conduci inainte sa trebuiasca sa iei o pauza. Somnolenta poate reduce viteza de reactie la fel de mult cum se poate intampla in cazul unui sofer beat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *