Problema conexiunii in statele sarace sau in cele din lumea a treia este una extrem de mare, existand mai multi giganti din lumea tech care isi doresc sa ofere sansa populatiei din astfel de state sarace. Asa, este si cazul gigantului tech Google, care incearca sa aduca Internet in unele zone din Indonezia prin intermediul proiectul Project Loon.

Insa, statele sarace ar putea beneficia de Internet cu ajutorul computerilor noi si ieftine. Ei bine, astfel de calculatoare inteligente chiar exista si poarta numele de Endless Mini, pretul acestora fiind de numai 79 dolari. Aparatul a fost prezentat in cursul evenimentului de la CES ce a avut loc recent in Las Vegas. Matt Dalio, CEO al companiei Endless sustine ca „fiecare persoana din aceasta lume are dreptul de a se bucura de un computer si de o conexiune la mediul online”. Firma Endless creeaza calculatoare cu sistem de operare Linux pentru persoanele care nu au beneficiat de astfel de dispozitive, mai ales pentru populatia de oameni care isi duce traiul in statele sarace sau in cele din curs de dezvoltare. In general, atunci cand este vorba despre oferirea accesului la Internet pentru populatia saraca, specialistii isi focuseaza atentia catre smartphone-uri. Cu toate acestea, un reprezentant al companiei Endless, Marcelo Sampaio, sustine ca aceasta nu ar fi tocmai cea mai buna abordare.

Computerul Endless Mini

Din perspectiva acestuia, se pare ca un mouse si o tastatura se vor dovedi a fi cea mai eficienta cale de a raspunde la mai multe cerinte decat un telefon. Insa, principalul obstacol care sta in fata integrarii computerilor peste tot in lume a tinut de pretul ridicat dar si la conectivitatea la Internet. Cu toate acestea, pretul computerului Endless Mini costa numa 79 dolari, insa are un design ceva mai atipic: nu are un display, un mouse si nici macar o tastatura. Endless Mini este un dispozitiv ce a fost prezentat la inceputul anului 2016, iar faptul ca reuseste sa conecteze orice aparat la Internet este lucrul care il scoate in evidenta fata de celelalte aparate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *