A citi de placere este una dintre cele mai bune modalitati prin care poti face un copil sa-si imbunatateasca performantele scolare, insa a invata un copil sa dezvolte un simt mai dezvoltat legat de lecturare nu este atat de simplu pe cat se pare. Este ceva mult mai dificil decat a-i inmana o carte si a-i spune sa citeasca. Modul de viata a copilului este la fel de important ca toate celelalte aspecte. Tocmai acesta este motivul pentru care este foarte important modul de odihna a copilului. Multi parinti trebuie sa aiba grija sa cumpere un patut bebe cat mai inteligent.

A-ti lasa copiii sa aleaga singuri ce fel de lectura sa citeasca in timpul liber are o legatura foarte stransa cu modalitatea de dezvoltare mentala a copiiilor. Copiii care aleg singuri ce sa citeasca, indiferent ca este sau nu o nuvela, o carte de povestioare comice sau o revista, sunt mult mai angajati si mai dedicati in lectura acelor materiale si mult mai predispusi pentru o acumulare mai buna de informatii.

Ajuta-ti copiii sa isi aleaga niste lecturi potrivite varstei lor si subiecte care sa ii pasioneze si sa le dezvolte simturile si pasiunea pentru citit. Du-i intr-o biblioteca publica si arata-le cam ceea ce crezi tu ca li s-ar potrivi ca lectura pentru varsta lor si arata-le chiar pe tableta o lista de lecturi adecvata pentru nevoile lor si pentru cunostintele lor primare.

A le arata ca exista o gama atat de variata de posibilitati de lecturare ii poate ajuta pe cei mici sa isi aleaga in cele din urma ceva ce le place cu adevarat, de care sunt foarte pasionati si care sa le faca placere sa citeasca cat mai des.

Folositi-va de gadgeturi si de aplicatii creative. Smartphone-urile si tabletele pot fi folosite intr-un mod foarte inteligent pentru a instala o serie de aplicatii de lectura cu ajutorul carora pot avea acces la spatii de lectura mult mai sigure, fara a fi nevoie ca parintii sa se ingrijoreze la fiecare pas legat de ceea ce ar putea sa citeasca sau sa vada negativ pe internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *