Kylie

Kylie Minogue, adesea cunoscuta mai simplu doar drept Kylie, este o cantareata, compozitoare si actrita australianca. A devenit faimoasa in urma rolului jucat in serialul australian „Neighbours”, in care a interpretat rolul unui mecanic auto, Charlene Robinson. Aceasta a aparut in serial timp de doi ani, iar personajul ei s-a maritat cu cel interpretat de Jason Donovan, episodul fiind urmarit de aproape 20 de milioane de oameni in Regatul Unit doar, fiind unul dintre cele mai urmarite episoade din istoria televiziunilor australiene. Dupa, Kylie a devenit cantareata solo, bucurandu-se de succes critic si comercial in industria muziala, fiind denumita „Printesa muzicii pop” sau „Zeita muzicii pop”.

Aceasta a semnat un contract de inregistrari cu PWL in 1987 si a lansat primul ei album de studio, „Kylie”, anul urmator, care s-a bucurat de succes comercial. In 1992, Kylie a renuntat la contractul cu PWL si a semnat cu Deconstruction Records pentru a se dezvolta artistic, fiind inspirata de o serie de muzicieni; aceste idei au dus la aparitia albumului care-i poarta numele complet si „Impossible Princess”, doua albume care s-au bucurat de mare succes critic. Aceasta s-a intors catre muzica dance mainstream prin semnarea contractului cu Parlophone, lansarea „Spinning Around” din 2000 aducandu-i cel mai mare succes din ultimii ani. Hit-ul ei din 2001, „Can’t Get You Out of My Head” a devenit unul dintre cele mai de succes cantece ale anilor 2000, fiind distribuit in peste zece milioane de unitati in toata lumea si recunoscut drept cantecul ei semnatura. Albumul „Fever” din 2001 a fost un hit in multe tari, inclusiv in Statele Unite, tara in care Minogue nu s-a bucurat de prea multa popularitate de-a lungul anilor. De-a lungul carierei, Minogue a lansat mai multe discuri single de succes, precum „The Loco-Motion”, „I Should Be So Lucky”, „Better the Devil You Know”, „Confide in Me”, „Where the Where Wild Roses Grow”, „Spinning Around”, „Can’t Get You Out of My Head”, „Slow”, „2 Hearts”, „All the Lovers” si „Timebomb”. In Romanian Top 100, este al doilea cel mai de succes international al tuturor timpurilor, dupa Madonna.

In 2005, in timpul turneului „Showgirl: The Greatest Hits Tour” a fost diagnosticata cu cancer mamar. Dupa tratament, aceasta s- a reintors pe scena cu „Showgirl: The Homecoming Tour”, pe care criticii l-au descris ca fiind un triumf. In 2014, a fost membra a emisiunilor „The Voice UK” si „The Voice Australia”.

Kylie a vandut peste 75 de milioane de inregistrari in toata lumea, primind si multe premii, inclusiv un premiu Grammy si unul Mo pentru „Australian Entertainer of the Year”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *