Ceai matase porumbMatasea porumbului, fibrele lungi lucioase, de o culoare galben-verde de la capatul unui porumb. Aceasta consista din sitosterol si stigmasterol, ce previn colesterolul ridicat, bolile de inima, si chiar anumit cancer. Acestea contin de asemenea acizi de plante, cum este acidul malic si cel tartaric, ce ajuta la imbunatatirea pielii si conditiei orale, si regleaza nivelul din corp. Multe alte beneficii de sanatate ale matasii porumbului au dezvalui continutul ce urmeaza.

In Statele Unite ale Americii, porumbul este folosit pentru a produce Etanol. 8 banite de porumb poate produce 21.6 galoane de benzina, sau este chiar suficient pentru a hrani o persoana pentru un an intreg.

America este unul din producatorii conducatori de porumb ai lumii, si au o productie de ma imult de 350.000 de tone metrice pe an. Aproximativ 40 % din ceea ce produce merge in productia etanolului, in timp ce restul este folosit pentru consum.

Porumbul pe stiuleste este placut si savurat de milioane din jurul lumii. Rar se gandesc oamenii la fibrele de la capatul porumbului, ce de multe ori sfarseste in gunoi. Aceste fibre, cunoscute ca matasea porumbului, au multe proprietati medicinale si sunt de multe ori consumate sub forma de ceai. Astfel, sa verificam diferite folosiri a matasii porumbului, pentru a intelege aceasta fibra mai bine.

Compozitia Matasii Porumbului

  • Saponine
  • Flavonoide
  • Vitamina C si K
  • Sitosterol si Stigmasterol
  • Acid Malic si tartric
  • Ulei volatil
  • Substante amare glucozidice
  • Rasina

Beneficii

Matasea porumbului este imens benefica in prevenirea piatra la rinichi, infectiile urinare ale tractului, infectiile vezicii si inflamarea prostatei. De asemenea ajuta la usurarea urinarea dureroasa, si consistent, dozajul suficient poate ajuta in eleminarea durerii. Este folosit sa tratezi cistita, ce duce la inflamarea vezicii cauzata de infectia bacteriala.

Matasea porumbului, fiind diuretica, este un remediu foarte bun pentru udarea patului, in special in punct de vedere al copilului. Putin ceai din matasea porumbului si o vizita la toaleta doar inainte de a merge la somn poate fi foarte eficient in combaterea problemei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *