Polizor

PolizorPolizorul unghiular este o unealta de putere in atelierul de casa cu o multitudine de folosiri. Dupa cum sugereaza si numele, poate fi folosit pentru a ascuti si taia otel, fier, plastic si gresia de constructie. De asemenea este posibil sa tai prin plastic subtire. Poti folosi un polizor sa tai lucrurile pentru dorinta ta in gunoiul tau. Polizoarele unghiulare folosc un disc realizat dintr-un material abraziv ce se roteste la o viteza mare de un motor electric pentru a realiza actiunea de taiere.

Polizoare unghiulare pot fi alimentate de aer comprimat sau benzina. Cu toate acestea versiunile la priza sau fara fir sunt cele mai folosite tipuri.

Mediul de munca sigur

Toate mediile de munca trebuie sa fie sigure, dar cand folosesti o unealta atat de periculoasa pot rezulta accidente serioase. Uneltele sunt de multe ori conduse de motoare puternice si acesta poate avea un disc de taiere abraziv, o lama cu dinti ascutiti sau orice altceva periculos.

Iata niste sfaturi pentru a avea un mediu de lucru sigur :

  • Elibereaza-ti mediul de lucru. Cutiile de unelte, bucatile de sarme, bucatile de lemn si cablurile de curent pot cauza cazaturi. Pastreaza totul intr-o parte unde poate fi accesat daca este nevoie.
  • Ilumineaza-ti spatiul de munca adecvat. Iluminarea potrivita folosind lumina a mediului si proiectoare te asigura ca poti vedea ceea ce faci si nu trebuie sa te chinui. Acest lucru este in special important cand folosesti ochelari ce pot cumva obscura vederea daca devin prafuiti sau incetosati. Personal folosesc o lampa de cap in timp ce este grozava la directionarea punctului de lumina unde este necesar. Alternativ poti munci afara daca vremea iti permite. Avantajul la acest lucru este ca scanteile nu pot aprinde nimic, iluminarea este mai buna si praful si fumul tinde sa se disipe.
  • Indeparteaza materialele inflamabile. Indeparteaza benzina, motorina, canistrele cu gaz, solventii, rumegusul sau alte materiale inflamabile din zona ta de lucru. Daca acest lucru nu este posibil, incearca sa directionezi scanteile in alta parte. Hainele uleioase si hartia sunt de asemenea un pericol de incendiu.
  • Ploaie si apa. Nu munci in timpul vremii ploioase si nu folosi o unealta care a fost udata fara sa o usuci corespunzator.
  • Bijuteriile si hainele largi. Indeparteaza bijuteriile si bratarile si hainele largi cum ar fi esarfele si orice altceva ce ar putea fi prins in discul polizorului punandu-te astfel in pericol.
  • Asigura-te ca ai la indemana cate un extinctor de incendiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *