Copiii sunt foarte greu de inteles, atat cand sunt mici cat si atunci cand sunt mari. Ei au nevoie de cineva care sa ii sprijine neconditionat, sa stie sa vorbeasca cu ei si in care sa vada cei mai buni prieteni. Cu totii ne dorim sa avem o legatura cat mai buna cu copilul nostru, sa il apropiem cat mai mult de noi si sa discutam cu el orice. Mai exact, ne dorim ca micutul nostru sa vina la noi sa ne ceara sfaturi si sa fie deschis in orice privinta.

In aceeasi masura suntem constienti ca in perioada adolescentei, copiii nu sunt atat de deschisi cu parintii lor. Totusi, acest lucru este generat de o relatie mai putin solida intre copilul adolescent si parinte. De aceea, este important sa aveti o relatie cat mai frumoasa cu micutii vostri.

Copii au nevoie sa simta sprijinul parintilor care sa ii mobilizeze. De aceea, m-am gandit sa va spun cum ar trebui sa va comportati cu copilul vostru pentru a avea  o legatura mai buna cu el:

  • In primul rand trebuie sa invatam sa fim langa copiii nostri. Toti copiii au nevoie sa simta prezenta parintilor oricand. De aceea, este important sa incercam sa petrecem cat mai mult timp alaturi de copilul nostru, si sa il facem sa simta ca suntem langa el chiar si atunci cand nu suntem. Daca vei petrece mai mult timp alaturi de copilul tau, il vei face sa aiba incredere in puterile sale si automat se va strange mai mult legatura dintre tine si el. mai mult, copilul tau va sti sa apeleze si sa se refugieze in bratele tale atunci cand se simte neajutorat.
  • In al doilea rand, trebuie sa stim sa le aratam copiilor iubirea noastra. Sigur, fiecare parinte isi iubeste copilul insa nu orice parinte stie sa isi exteriorizeze sentimentele fata de acesta. Exista cazuri in care parintii nu se mai inteleg si aleg sa divorteze. Oricum copilul va avea de suferit de pe urma acestui fapt insa nu trebuie niciodata sa ne oprim sa ii aratam iubirea. Chiar daca parintii nu mai sunt impreuna, afectiunea copilului nu trebuie sa lipseasca niciodata. Orice copil are nevoie de afectiunea pe care doar tu ca si parinte o poti oferi.
  • Un lucru, de asemenea, foarte important, este faptul ca micutii au nevoie de noi in formarea lor. Pe masura ce copiii cresc, ei au nevoie de sprijinul si sustinerea parintilor, atunci cand vine vorba despre cariera. Un copil bun, va avea o cariera stralucita daca este sustinut moral si financiar de catre parinte. De aceea, in perioada copilariei, micutii au nevoie de impulsuri si de ajutor pentru a-si descoperi pasiunile. De exemplu, copiii trebuie sa faca inca de cand sunt mici 1-2 sporturi, pot fi dusi la o scoala de muzica sau la una de arte plastice. Totusi, in momentul in care duceti copiii sa faca muzica, sport sau arte plastice, trebuie sa va asumati ca acestia au nevoie si de echipamente, sevalete sau instrumente muzicale. Astfel, copiii sunt sustinuti in ceea ce fac si isi pot forma o cariera solida, insa doar cu ajutorul parintilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.