Te simti foarte somnoros tot timpul? Prea mult somn, si nu prea putin, ar putea fi problema ta. Chiar daca cu totii credem ca avem nevoie de cat mai mult somn, a dormi 10 ore pe noapte si a te trezi apoi in dimineata obosit, fara nicio boala, fara nici o schimbare de fus orar, sau stres de invinuit pentru asta, este o problema.

Glanda tiroida este problema

Hipotiroidismul se intampla atunci cand glanda tiroida, cea care produce hormonii care controleaza somnolenta si foamea, este sub limita. Aceasta este o cauza obisnuita a somnolentei prea mari, insa este greu de depistat fara un doctor prin jur. Daca te simti lent, insa ai parte de o gramada de somn pe noapte, fa-ti o programare la medicul tau. Un simplu test de sange poate detecta aceasta problema.

Starea de spirit iti alimenteaza somnul

Multi oameni depresivi nu stai nici ei foarte bine cu oboseala, si eu sunt foarte somnorosi de felul lor. Insa uite cum sta treaba: depresia nu te va face in mod obligatoriu sa dormi mai mult, te va face doar sa te trezesti dupa amiaza intr-o stare mai proasta, ceea ce poate duce la un somn excesiv.

Asadar, in cazul in care te simti lipsit de energie pentru a infrunta ziua care este in fata ta sau daca va temeti sa infruntati o noua zi, mergeti la doctor pentru un control, pentru a depista aceasta afectiune des intalnita.

Ai putea avea apnee

Aceasta afectiune afecteaza intre 3 si 7 % dintre oameni, trezindu-se pentru ca nu mai pot respira cum trebuie, undeva de la cinci la o suta de ori pe ora. Ca rezultat, continui mai mult cu somnul pentru ca oricum calitatea somnului de pana atunci a fost compromisa.

Tu nu iti vei aminti de acele dati cand te-ai trezit, asadar este destul de greu sa iti dai seama ca suferi de asa ceva. A sforai, a fi supraponderal, si a te trezi cu o durere de cap, din cauza lipsei de oxigen pe timp de noapte, toate sunt simprome ale apneei. Suna-ti doctorul daca asta suna familiar si in cazul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *