Este un vehicul demn de filmele clasice cu James Bond, insa inginerii chiar au reusit sa creeze un scuter care se poate transforma, intr-un timp extrem de scurt, intr-un jet-ski, astfel incat sa fie condus, cu usurinta, pe apa. Motocicleta Biski este un vehicul cu un sasiu care pluteste si are doua roti pliabile, care se retrag atunci cand sunt atinse, astfel incat sa poata fi condusa, in siguranta, pe apa. Apoi, jeturile de apa propulseaza motocicleta pana la viteze de aproape 50 km/h.

Gibbs Sports Amphibians, care se bazeaza pe Nuneaton, Warwickshire, sustine ca dureaza numai cinci secunde pentru ca transformarea din motocicleta in ski jet sa fie completa. Scriind pe website-ul oficial, compania a declarat urmatoarele: „Biski este, cu adevarat, un vehicul unic cu un singur loc, cu jet dublu, HSA Motorcycle- fiind prima motocicleta din lume la mai multe categorii. In primul rand, ea reprezinta libertate totala pentru orice individ. Distractie garantata”.

Functionare Biski

Un videoclip publicat de catre companie prezinta motocicleta condusa de-a lungul unui drum- la fel ca un scuter normal- insa care ajunge la marginea unui ras. Ei bine, spre deosebire de motocicletele normale, Biski este condusa direct in apa si, in numai cateva secunde, ajunge la viteze uimitoare pe apa. Gibbs sustine ca motocicleta este capabila de a ajunge chiar si pana la 100 km/h pe drum, fiind extrem de stabila si in apa. Biski cantareste 226 kg si are un motor pe benzina ce are abilitatea de a atinge viteze de pana la 120 km/h pe drumuri normale. De asemenea, aceasta este echipata cu lumini speciale, care sa se potriveasca atat pe drumuri rutiere, cat si pe cale maritima.

Biski este cel mai recent vehicul de tip „amfibian”, care a fost dezvoltat de catre Gibbs- compania a mai lansat o masina dar si un camion asemanator, ce se pot transforma in anumite conditii. Tehnologia foloseste un singur motor ce ofera putere atat pe apa, cat si pe uscat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *